Sidor

söndag 30 januari 2011

Socialdemokraten Elin Lundgren vill minska alkoholkvoterna inom EU i en motion till Sveriges Riksdag. Är det därför man även vill ta bort alkoholtillstånden i Gävle kommun?

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Elin Lundgren , tidigare vice ordförande i socialnämnden i Gävle, vill minska alkoholinförselkvoterna inom EU skriver hon i en motion till Sveriges Riksdag.

Elin skriver;

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att Sverige ska ta initiativet och driva frågan om sänkta införselkvoter tillsammans med andra medlemsländer inom EU.

--

Är det en ny linje som partiet visar upp i alkholfrågor där man ger tjänstemännen i uppdrag att minska alkholtillstånden i Gävle kommun eller helt enkelt stänga krogar som säljer alkohol och att man samtidigt nationellt vill att Sverige ska arbeta för minskade införselkvoter?

Nu tror jag att ingen behöver vara orolig för att Elins motion vinner bifall, utan med stor sannolikhet kommer säkert en majoritet av skatteutskottet att avslå motionen, vilket i och för sig sker med nästan alla motioner, inklusive mina egna. Det är mindre än en 1% av alla motioner som vinner någon form av bifall i utskotten.

2 kommentarer:

S sa...

Jag brukar kika in på bloggen ibland för att det inte går att låta bli att se vilka grodor som hoppat i munnen på dig från gång till gång. Det är liksom något muntert över de flesta kopplingar du gör, eller ibland undrar man ju så klart. Nu kan jag inte låta bli att kommentera bara. Hur kan du som riksdagsledamot försvara att man drar in tillståndet för ett företag som inte följt reglerna? Hur svårt kan det vara? När man får ett tillstånd så måste man ju följa de uppsatta reglerna, precis som i ishockey som du verkar gilla. Tror inte du skulle acceptera att reglerna bröts där (i alla fall om det gäller Brynäs). Borde inte du som en del av lagstiftningen i Sverige föregå med gott exempel. Och när det gäller Elin Lundgren så verkar det som att du valt henne som någon att kommentera lite väl mycket i propotion till annat. Kanske du kan bjuda in henne till sandlådan så ni får göra upp en gång för alla.

Picus.V sa...

Men snälla Beckman.
Vad har Elin Lundgrens motion om minskade alkoholkvoter inom EU att göra med Arenabolagets indragna tillstånd?
Jag fattar inte...

Är det inte Brynäs Arena AB som har torskat i en kontroll? Precis som du, jag eller våra kompisar kan åka dit i en hastighetskontroll utanför en skola. Det hjälper inte då att vi har kört 30 km/h de senaste femtio gångerna. Åker vi dit den femtioelfte gången så ryker körkortet för en tid. Så är den bistra verkligheten...

Hur många tillstånd har dragits in de senaste åren? Vad jag kan se i media så är det inte så många. Det är bara Läkerolen som tappat tillståndet pga. utskänkningsregler, de övriga har tappat det av helt andra orsaker.

Du spelar ett fulspel Beckman. Och vi är inte imponerade.