Sidor

fredag 28 januari 2011

Pressinbjudan utskickad till media om den nya undersökning från Riksdagens Utredningstjänst om dubbdäck!

PRESSINBJUDAN:


2011-01-28

Riksdagsledamöterna Beckman och Berg (M) presenterar utredning att dubbdäcksförbudet inte har några mätbara positiva hälsoeffekter samt att dubbdäck minskar dödsolycksrisken med 42 procent!
Riksdagsledamöterna Ulf Berg (M) för Dalarna och Lars Beckman (M) för Gävleborg kan nu presentera en ny unik undersökning som Riksdagens Utredningstjänst (RUT) genomförde i december 2010. Den visar att dubbdäcksförbudet, som införts i vissa städer, inte har några mätbara positiva hälsoeffekter.

I september 2010 presenterade Trafikverket en studie som undersökte effekten av dubbade och odubbade vinterdäck i dödsolyckor med personbilar under vinterperioden. Studien visade att valet av vinterdäck har stor betydelse för trafiksäkerheten. Dubbdäck minskar risken för en dödlig olycka med hela 42 %, jämfört med odubbade vinterdäck.

Media bjuds in till en pressträff kl. 14.00 på Vianor AB i Gävle där Ulf Berg och Lars Beckman måndagen den 31 januari presenterar RUT-undersökningen i sin helhet. Medverkar på pressträffen gör även VD för Däckspecialisternas Riksförbund Anders Karpesjö samt platschef Göran Hallqvist på Vianor AB.

Media hälsas varmt välkommen till Vianor!

Inga kommentarer: