Sidor

torsdag 20 januari 2011

Hudiksvalls tidning skriver idag om att Sven Åke Thoresen är föreslagen istället för Stefan Hedin som ordförande i Regionförbundet. Tyvärr har valberedningen inte lyckats med en bra regional fördelning av presidiet.

Hudiksvalls Tidning skriver om att det blir Thoresen istället för Hedin som är föreslagen av socialdemokraterna som ny ordförande i Regionförbundet Gävleborg. Beslutet ska tas av oss i Regionfullmäktige på fredag i Bollnäs.

Tyvärr har inte valberedningen lyckats med att få en balans i presidiet mellan Gästrikland och Hälsingland utan förbundet kommer att ledas av tre personer från Hälsingland. Det blir då ett särskilt stort ansvar för presidiet att tänka för hela länet och att arbeta för hela länets bästa. Det kommer att finnas ett antal tunga frågor på presidiets bord - exempelvis hur sjukvården i länet ska organiseras i framtiden och här kommer det att finnas konflikter i länet av den enkla anledningen att det alltid har skett eftersom alla vill ha ett akutsjukhus i den egna kommunen.

Inga kommentarer: