Sidor

måndag 10 januari 2011

Expressen lyfter fram dubbdäcksfrågan idag i en fördjupande artikel där mitt engagemang i frågan lyfts fram i samma artikeln.

Expressen har en "på djupet" artikel idag där man lyfter fram dubbdäcksfrågan och där mitt motstånd mot dubbdäcksförbudet lyfts fram.

Det är bara att konstatera att såväl VTI som NTF och Trafiksäkerhetsverket konstaterar i samma artikel att dubbdäck är bättre än dubbfritt ur trafiksäkerhetssynpunkt.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Expressens artikel är ganska vederhäftig. Trevligt att de har tagit upp Dina åsikter! Jag har bloggat också på artikeln och kommenterat framförallt Claes Tingvalls syn på att antisladd gör dubbdäck mer eller mindre onödiga. Som Gudrun Öberg säger i samma artikel så är antisladdsystemet beroende av att däcken har en viss friktion. På blankis har man nästan ingen friktion alls med odubbade däck men föraren kan luras att tro att bilens system klarar av en besvärlig situation.

http://halvardnilsson.blogspot.com/2011/01/alla-tjanar-pa-dubbdack.html

Lars Beckman sa...

Bra Halvard! Och Claes Tingvall säger i DN den 15/9 att man underskattat betydelsen av dubbdäck och har man inte antisladdsystem så ska man ha dubbdäck!