Sidor

torsdag 27 januari 2011

Brynäs vinner borta mot Färjestad - spelade man i ren ilska över hur Gävle kommun behandlar ett av regionens främsta varumärken?

För en tid sedan tog Gävle kommun ett beslut att satsa ett antal miljoner på att etablera Gävle som en besöksort och att göra reklam för kommunen extern. Med det beslut som Gävle tog om att dra in alkoholtillståndet så lyckades man iaf med det senaste - man har fått uppmärksamhet i hela Sverige som en idrottsfientlig stad och en företagarfientlig dito. Så om syftet var att få uppmärksamhet så har man lyckats bra men det är alltså inte positiv reklam.

När det sedan gäller hur vi ska få besökare till stora arrangemang i Läkerol Arena utan alkohol är det för mig en gåta men det kanske är vissa specifika grupper som Gävle kommun har tänkt att inrikta sig emot? Man har mycket goda relationer i nykterhetsrörelsen genom en av sina riksdagsledamoter som har arbetat inom den - men kan den nischen verkligen bära upp hela besöksnäringen i Gävle?

Det var riktigt strongt att Brynäs vinner borta mot Färjestad ikväll och kanske var det så att spelarna spelade i ren ilska över kommunens beslut?

3 kommentarer:

Anna - kroganställd i gävle sa...

Eller så ser Läkerol arena helt enkelt till att ta in en kompetent krögare som vet hur alkohollagen är utformad och följer villkoren i det tillstånd man har. Det funnkar bra på många andra ställen i stan. Så hur svårt kan det vara?

Förresten trist att du valt att inte svara på kommentarerna i ditt välbesökta inlägg igår, vilket du lovade att göra: "Jag ska svara på alla kommentarer senare idag men jag är på väg i ett möte just nu"

Picus.V sa...

Instämmer helt med Anna...

Sen vill jag gärna ifrågasätta om det är riksdagsledamöters uppgift att lägga sig i kommunens ärenden angående utskänkningstillstånd. Det är helt klart att arenabolaget inte har skött detta enligt lagar och förordningar.

PEJ sa...

extremt anmärkningsvärt hur Lars Beckman väljer och vrakar mellan Gävle företagare..... en kan göra vad som helst men blir ändå helgonförklarad av Beckman...... en annan blir totalsågad utan att ha begått något fel. En tredje höjs till molnen för att man vill flytta ett cykelställ - välbehövligt för Moderaterna mitt i valrörelsen (efter valet: inte ett ljud från Moderaterna för att stötta samma företagare med samma problem..... dödstyst).
Beckman betraktar sig väl som en gud bland företagarna.