Sidor

onsdag 10 november 2010

Nu är det fullt krig inom socialdemokraterna enligt Stig-Björn Ljunggren.

Striden inom Socialdemokraterna blir allt hårdare. SSU kräver att hela partistyrelsen ska ställa sina platser till förfogande och det har kommit flera utspel från ledande socialdemokrater som Ylva Johansson och Morgan Johansson skriver Expressen. (klicka på rubriken för hela artikeln)

- Nu ska de långa knivarna fram. "Blamegame" (att skylla på andra) är ett sätt att uttrycka det, ett annat är att man ger betalt för gammal ost, säger Stig-Björn Ljunggren till TT.Han tror att månaderna fram till extrakongressen kan bli blodiga för socialdemokraterna, som han beskriver som många olika partier i en koalition. När partiet har regeringsmakten hålls de olika intressena ihop, men nu försvagas sammanhållningen och de interna stridigheterna ökar.

--

Jag delar Stig-Björns bedömning att partiet är en federation av olika särintressen som samlas i ett parti, men det s verkar ha glömt bort, är att politiken måste svara på hur man ska lösa morgondagens problem. Man är fast i en klasskampsretorik och säger numera nej till allt.

Inga kommentarer: