Sidor

lördag 11 september 2010

Helt oacceptabelt med läkarbristen på barnkliniken på Gävle sjukhus!

Läkarna på barnkliniken i Gävle hinner inte med barnen rapporterar statliga Radio Gävleborg.(klicka på rubriken för nyheten) Till exempel har omkring 700 barn inte fått komma på återbesök inom rätt tid som läkare bedömt. Den akuta läkarbristen har nu gjort att situationen är ohållbar enligt läkarna själva.

Det här här helt oacceptabelt och det krävs ett alliansstyre i Landstinget Gävleborg för att komma till rätta med alla brister i sjukvården i länet. En av förklaringarna till att det är läkarbrist är landstingsledningens tondöva personalpolitik vilket innebär att det är svårt att rekrytera specialistkompetenser till landstinget Gävleborg. Eftersom landstinget har så dåligt rykte i Sverige så har man ägnat stor energi åt att försöka rekrytera utländska läkare till vårt landsting, men nu är det hög tid att personalpolitiken ändras så att läkare och andra viktiga yrkesgrupper verkligen vill kommma till vårt län och arbeta, och då blir det bättre sjukvård för hela länets invånare.

1 kommentar:

Patrik Stenvard sa...

Du har helt rätt Lars. Den urusla personalpolitiken innebär att personalen flyr på många ställen inom landstinget där barnkliniken är endast ett av dem. Det är dags att ändra på det och det är vi partier inom Samverkan Gävleborg som har politiker för det.