Sidor

torsdag 26 augusti 2010

Vilket anseende kommer Sverige att få i världen med vänsterpartiets utrikespolitik? Det hotar jobben för ett litet exportberoende land.

För ett litet land långt uppe i norra Europa så är det mycket viktigt att ha goda handelsrelationer med stora viktiga länder som vi kan ha ett handelsutbyte och demokratiutbyte med. Utfrågningen i statliga SVT ikväll visar att det är vänsterpartiet som har fått med sitt USA hat i de tre vänsterpartiernas utrikesmanifest. Det är djupt beklagligt och det hotar jobben och Sveriges anseende i världen. Vad betyder det för den som arbetar i industrin i Hofors - Sandviken - Gävle - Hudiksvall om företagen de jobbar i får handelstullar med viktiga exportmarknader för att vänsterpartiet förstör våra viktiga relationer med andra länder?

Mona Sahlin verkar medveten om att hon gjorde bort sig, och var oklar och mycket otydligt ikväll enligt en artikel i Expressen på nätet. (klicka på rubriken.)

Expressen skriver:

Mona Sahlin verkade obekväm när programledarna frågade henne om de rödgrönas utrikespolitiska program.Efter sändningen medgav Mona Sahlin att de rödgrönas utrikespolitiska program borde utformats tydligare:- Tittar man på meningarna i programmet är jag den första att medge att det borde uttryckts mer tydligt. Anna Hedenmo och Mats Knutson visade i utfrågningen upp ett avsnitt ut de rödgrönas utrikespolitiska program där det bland annat stod att man kräver att USA avvecklar sina kärnvapen och militärbaser utanför det egna landets gränser. På frågan om inte USA:s närvaro i vissa regioner, som exempelvis Koreahalvön, var bra svarade Sahlin:
- Självklart finns det länder där det är bra att USA finns kvar, och då ska de vara där. Läser man hela avsnittet förstår man att det främst handlar om kärnvapennedrustning. Det är inte ett angrepp på USA, sade Sahlin.

Inga kommentarer: