Sidor

torsdag 12 augusti 2010

Gävle kommun försöker avsiktligt sabotera friskolor och deras elever skriver GD om idag.

Gefle Dagblad skriver idag om hur Gävle kommuns socialdemokrater försöker hitta på nya hinder för friskolor och djävlas med de elever som ur socialdemokraternas perspektiv valt "fel". Det är numera bara alliansens politiker som värderar varje människa lika. Uppenbarligen gäller inte det i Gävle kommun. Där behandlas kommuninvånarna olika.

GD skriver;

Samarbetsbanorna i Hemlingby blir en dyr upplevelse för friskolornas elever. Gävle kommun jämställer dem med privata företag, medan kommunala skolor betalar betydligt mindre.– Så har det varit alla år, säger Lars Sandberg på kultur- och fritidsförvaltningen.

Friskolan Realgymnasiet tänkte boka två dagar i Hemlingby för eleverna. Enligt Gävle kommuns hemsida kostar det 500 kronor per dag för en skolklass på grundskolan eller gymnasiet för att boka en samarbetsbana, under förutsättning att någon i gruppen är instruktörsutbildad. Annars tillkommer instruktörshyra.Men den prissättningen gäller inte friskolor. De ska i stället betala 3 750 kronor per dag, samma summa som företag, privatpersoner och myndigheter, men någon sådan förklaring finns det inte på hemsidan.Prisskillnaden fick de veta först när det ringde bokningen hos Gävle kommun.– Jag blev arg, skola är ju skola, säger Lars Thorsell, lärare på Realgymnasiet.Friskolorna får kommunal ersättning för varje elev och får inte ta ut några elevavgifter. Därmed borde samma regler gälla för alla.– Synen på eleverna blir väldigt märklig. Ska de behandlas annorlunda för att de har valt en annan skola, undrar Lars Thorsell.

1 kommentar:

Lars Thorsell sa...

Jadu, man blir lite brydd när man läser Carina Blanks kommentar...