Sidor

måndag 17 maj 2010

Tomas Tobe utfrågad i Statliga Radio Gävleborg.

Tomas Tobe frågades ut i statliga Radio Gävleborg idag i programmet Fokus inför valet. (klicka på rubriken för att komma till uppspelningen av programmet.)

Jag tycker att Tomas svarade bra på de frågor han fick, klart och tydligt,och när man lyssnar så ska man också tänka på vilken redaktion som ställer frågorna och från vilket perspektiv de normalt brukar problemformulera och det är ytterst sällan det handlar om borgerliga utgångspunkter i problemformuleringen.

Det verkar ha gått redaktionen på statliga Radio Gävleborg helt förbi att vi (hela världen) har haft en djup lågkonjunktur. Menar verkligen Radio Gävleborg att Sandvik Korsnäs och Iggesund mfl skulle gå obemärkt en världsdepression?

Om man istället hade ställt frågan varför har Gästrikland tappat 10 000 jobb de senaste 25 åren hade det varit relevant och vad man ska göra för att bryta det.

Den frågan borde ställas till socialdemokraterna som styr Gästrikland. Vi har samma nationella politik i hela Sverige men har högst arbetslöshet i Gävleborg, där socialdemokraterna styr. Vad säger redaktionen om det?

2 kommentarer:

Picus.V sa...

Så du tycker att reportrarna ska ställa små gulliga "borgerliga" frågor till Tomas Tobé?

Du kanske ska be Schlingmann skriva frågorna nästa gång. Han kan säkert hjälpa Tobé med svaren också....

Lars Beckman sa...

Nej, det tycker jag absolut inte att de ska göra men det blir ju lite märkligt om man utgår i frågorna om arbetslöshet att vi inte har haft en lågkonjunktur, men det verkar ha gått redaktionen förbi. Det relevanta är ju att Gästrikland under 25 år tappat 10 000 jobb = strukturfel och inte konjunktur.