Sidor

måndag 24 maj 2010

DN uppmärksammar att (s) styrda Landstinget Gävleborg är ett av få landsting som tar betalt för hjälpmedel för svårt sjuka.

DN uppmärksammar i dagens tidning att Landstinget Gävleborg är ett av två landsting i SVERIGE som tar betalt för hjälpmedel för svårt sjuka människor. Det är institutet för hjälpmedel som uttrycker sin oro i tidningen.

Som vanligt säger socialdemokraterna en sak i retoriken och gör en annan i verkligheten. Den här politiken drabbar den som är allra sjukast och det är inte acceptabelt. Under hösten och våren så har det uppmärksammats ett flertal svårt sjuka barn som inte har fått rätt till elrullstol och sänglyftar vilket de hade fått om de hade bott i ett annat län.

Den personal som arbetar inom habiliteringen i Stockholm är väl medveten om att hjälpmedel som är en självklarhet för den som är sjuk i borgerligt styrda Stockholm inte får ges som hjälpmedel i socialdemokratiskt styrda Gävleborg och man ruskar på huvudet och beklagar situationen. Det krävs alltså ett maktskifte i Gävleborg för att de allra sjukaste ska få sina hjälpmedel men Regeringen har också uppmärksammat detta och man håller på att förändra lagen så att även svårt sjuka i Gävleborg ska få hjälp, oavsett om det skulle bli maktskifte eller inte.

Inga kommentarer: