Sidor

lördag 22 maj 2010

De tre röda partierna tänker inte ändra deltidsregler för stämpling.

De rödgröna tänker inte ändra deltidsreglerna skriver Arbetarbladet idag.
Även om den rödgröna alliansen vinner valet i höst blir det ingen ändring av deltidsreglerna i a-kassan. Beskedet får kritik av Kommunal i Sandviken som hade förväntat sig ett annat skriver AB.

Det är logiskt att man fortsätter den framgångsrika linjen att inte arbetsgivare ska kunna utnyttja anställda och låta dom deltidsstämpla under långa perioder. I ett fall hade en kvinna stämplat på deltid i över 20 år!

Om en arbetsgivare ska vara konkurrenskraftig så måste man erbjuda goda villkor för sina medarbetare och därför är det bra att politiken gör så att inte arbetsgivare kan erbjuda deltidsarbeten, och sedan låta sina medarbetare stämpla upp resten.

De röda partiern har skapat förväntningar om att det finns resurser för allt till alla men sanningen är ju att plus och minus måste gå ihop för alla partier som gör anspråk på ett regeringsinnehav och nu när det blev uppenbart för svenska folket vad de röda partiernas politik faktiskt betyder så sjunker de som en sten i opinionen.

Det känns tryggt med fortsatt allianstyre i Sverige och att vi får ett allianstyrt län också.

5 kommentarer:

PEJ sa...

"Det är logiskt att man fortsätter den framgångsrika linjen att inte arbetsgivare ska kunna utnyttja anställda och låta dom deltidsstämpla under långa perioder." skriver du.

På vilket sätt sätter man press på arbetsgivare med reglerna om deltidsstämpling ????

Det skulle jag gärna vilja veta.

Picus.V sa...

Nej, Lars.
Det känns inte tryggt alls med ett allianstyre.

Inte i landet, inte i länet och inte i kommunen.

Lars Beckman sa...

PEJ; Genom att arbetsgivare för att få tag i medarbetare erbjuder heltid, eller deltid för de som önskar. Jag är helt övertygad om att en av anledningarna till att kommuner och landsting har så svårt att rekrytera ungdomar är just att unga inte accepterar att jobba med scheman på 65% osv.

Däremot finns det många som det passar att jobba deltid för, och då är det ju bra att det finns arbetsgivare som erbjuder just det. Expressen har en bra ledare i ämnet idag, där man också konstaterar att offentliga arbetsgivare i många år inte erbjudit heltidsarbeten för att medarbetaten istället kunnat stämpla upp till heltid.

hanna sa...

"Genom att arbetsgivare för att få tag i medarbetare erbjuder heltid, eller deltid för de som önskar." - men hallå, Beckman. Har du totalt missat att vi (efter 3,8 år med Alliansen) har MASSARBETSLÖSHET i Sverige?? Det innebär att det just nu är arbetsgivarens marknad vid anställningar. Vet du hur många ansökningar arbetsgivare får per heltid ?? Det ligger just nu runt 3-400 ansökningar - skärpning, Beckman.
"unga inte accepterar att jobba med scheman på 65%" - har du verkligen så lite koll på verkligheten?? Det är riktigt skrämmande. Kolla på vilka anställningar unga "erbjuds" inom McDonalds, ICA och IKEA - det är frågan om 3-10 tim/veckan som erbjuds - och om du är ung (med 1 rum o kök) då tar man vad som helst. Men så är det förståss inte för dina ungar - de har sitt på det torra, får bra utbildning (som vi gemensamt betalar) och mamma/pappa kan betala för hyran av egen lägenhet, kan betala för uppehåll (så de slipper CSN-lån) och bjuda på oxfile och bubbelbad flera gånge i veckan.

Beckman, det handlar om olika förutsättningar för våra ungdomar - ingenting annat!!

Lars Beckman sa...

Jag har faktiskt rätt många exempel där företag som annonserat efter medarbetare inte fått särskilt många ansökningar, trots att det varit heltidsjobb med fast månadslön.

Enligt en ny undersökning från Svenskt Näringsliv så visar det sig att det län där det är svårast för företag att hitta medarbetare är Gävleborg, trots att vi har så hög arbetslöshet.

Enligt min uppfattning så ska alla barn ha samma förutsättningar och det är därför det är så bra att det finns en valmöjlighet nu för alla barn att kunna välja den skola som passar dem bäst. Tidigare var det bara den med plånbok som kunde välja den skola som passade bäst.