Sidor

onsdag 26 maj 2010

Almar ska vaccineras idag och nya pressmeddelanden skickas ut för att få journalister att skriva om det istället för att kritiskt granska Gävle kommun

Idag har Gävle kommun bjudit in till pressträff (klicka på rubriken) för att få media att skriva om Almar som vaccineras. Syftet från Gävle kommuns event och marknadsavdelning är att vilseleda journalisterna på tidningarna om att skriva om träd istället för att kritiskt granska Gävle kommun.

Den här veckan vet jag att Gävle kommuns egen SCB undersökning av företagsklimatet finns tillgängliga hos kommunen. Den är mycket sämre än den undersökning som kommunen gjorde förra året för 65 000 kronor och väsentligt sämre än den undersökning som Svenskt Näringsliv genomfört. Den undersökning som socialdemokraterna brukar anklaga för att vara för kritisk men den man har gjort själv är alltså ännu sämre.

Kommer verkligen media att gå i fällan igen och skriva om vaccinering av Almar istället för att kritiskt granska hur socialdemokraterna styr Gävle? Statliga SVT Gävle-Dala rapporterade lojalt i morse om Gävle kommuns trädvaccinering men kommer andra media att göra lika? Det är bara att gratulera Gävle kommuns event och marknadsavdelning i såfall.

Inga kommentarer: