Sidor

söndag 2 maj 2010

Aftonbladets Lena Melin; Mona Sahlin lovar höjd skatt till alla som arbetar!

Aftonbladets Lena Melin skriver i en krönika att Mona Sahlin lovar höjd skatt till alla som arbetar. (klicka på rubriken.)

Högst skatt av alla ska förtidspensionärer få enligt samma artikel;
"Den stora skillnaden är att förtidspensionärer placeras i en helt egen kategori om Sahlin blir statsminister, deras skatt blir högst."

Till skattehöjningarna på arbete så ska energiskatter och bensinskatter läggas till och det löfte som miljöpartiet gett om snabbavveckling av kärnkraften är en snabbavveckling av jobben i vårt län.

Det kan inte vara roligt att vara socialdemokrat och försvara en sådan politik, och det är förmodligen därför det var så få som var ute och demonstrerade i länet igår.

7 kommentarer:

PEJ sa...

Men Lars, jag blir lite trött nu.

Precis som när Alliansen har styrt 70% av skattesänkningarna till de med de högsta inkomsterna - så kan ju oppositionen också styra skattehöjningar till de med de högsta inkomsterna.

Ni slängt ut folk från a-kassan och sjukförsäkringen på löpande band för att ge skattelättnader till de med högsta inkomsterna. Detta kan bara beskrivas som iskallt och fruktansvärt orättvist Sverige - ett sådant Sverige vill jag inte ha.

Lars Beckman sa...

De jobbskatteavdrag som har införts i Sverige har gått till alla som jobbar, och mest till dem som har lägst inkomst, och under de senaste 4 åren har alla som arbetar fått kraftigt höjda realinkomster vilket nu ska tas tillbaka av de tre socialistiska partierna.

Det är betydligt bättre med en politik som leder till att fler får jobb än en politik där man chockhöjer skatter och tar ifrån människor sina nettoinkomster.

Anonym sa...

DU måste ju vara full när du skrev det där!
Det var över 200 personer som demonstrerade trots regn!
Men men! Du kan väl inte räkna längre än dina mercedes stjärnor.

Anonym sa...

Men Lars.. DU kan leva i din drömvärld och bara se Nettolöner!
Så kan vi andra leva i den riktiga världen och förstå att "skatt" är den viktigaste räkningen vi betalar varje månad.
Det är väldigt lätt att bedriva en poletik som sänker skatten så någon annan måste höja den. Det är läskigt att Moderaterna modell är som början av USAs och USA är ju känt som ett otroligt bra land som föredöme.

PEJ sa...

"De jobbskatteavdrag som har införts i Sverige har gått till alla som jobbar, och mest till dem som har lägst inkomst". Säger du.

Bevisa ditt påstående !!!!!!!!!

Lars Beckman sa...

I antal individer så är det väsentligt fler låg och normalinkomstagare som fått sänkt skatt, och eftersom jobbskatteavdraget avtar vid en högre inkomst är det i första hand riktat mot dem med normala inkomster.

Den grupp som får högst skatt om socialisterna kommer till makten blir förtidspensionärer och där det också ska bli omöjligt att få förtidspension under 58 år. Tänk dig då en allvarligt sjuk människa som är 44 år och som inte kan arbeta mer, och som i ett nytt system inte ska få förtidspension?

Picus.V sa...

Ja, ja, ja.
Nu pratar vi antal individer, samma trix som när nan talar om "sysselsättningen".

Där har man plockat fram gruppen 65-74 år. En grupp som ökat markant de senaste åren på arbetmarknaden.
Det är riktigt att antal individer har ökat. Men i procent av den tillgängliga arbetsmarknaden?

Det ser inte lika kul ut.
15-74 år fjärde kvartalet 2006 var 65.9%
15-74 år fjärde kvartalet 2009 var 63,8%

Nu förstår inte jag varför man tar med "pensionärer", 65+ eller ungdomar under 20 i statistiken. 90% av dessa går väl i skola.

Men det är väl något Trix som vanligt.....