Sidor

fredag 30 april 2010

Statliga Radio Gävleborgs högtidsdag. 1 Maj?

Den dag på året när programledarna i statliga Radio Gävleborg låter gladast på rösten och har ordentliga nyhetsinslag brukar vara 1 maj. Det ska bli intressant att höra hur det låter i år.

Själv ser jag fram emot att MUF får kommentera det magiska innehållet den 3 maj i Radio Gävleborg när alla frågetecken i de tre socialistiska partiernas gemensamma budget ska presenteras, och alla andra frågor som Mona Sahlin har sagt ska besvaras.

Men förmodligen så kommer inte alliansens företrädare att få kommentera innehållet i den statliga radiokanalen utan det blir väl SSU som får kommentera det gemensamma budgetinnehållet eller PRO och Grön Ungdom. Fri och oberoende radio?

6 kommentarer:

Picus.V sa...

Och den "fria" kommersiella radion fungerar bra?

Jag minns när Rix FM försvann. Vi hade då Rix och Mix. Jag brukade ratta in MorgonZoo under resan till jobbet på morgnarna.

Vi fick Mix och Rockklassiker i stället. Inget fel på den senare men de två tillhör samma koncern. Och jag vet inte om "Hellacopters" är vad jag vill lyssna på vid den tiden.

Så var det med den friheten i den kommersiella etern.

Lars Beckman sa...

Jag håller helt med dig och det man skulle kunna göra är att införa digital radio i Sverige, och för att möjliggöra det, ska man ta bort koncessionsavgifterna. Då skulle vi få ett antal radiostationer att välja på även i Gävle, till dess får man lyssna på sin favoritkanal via datorn.

Picus.V sa...

Ja. Fria kanaler, både kommersiella och "Public Service".
Digital radio...

Utbud och mångfald. Men inte från den ena eller den andra sidan. Tyvärr så kan jag inte utnyttja de internetbaserade kanalutsändningarna i bilen.

Lars Beckman sa...

Nej, inte jag heller och det är därför det vore bra med digitalradio.

Picus.V sa...

Det är 1 maj idag.
"Hemskt" eller hur? Det finns en dag som är tillägnad de som faktiskt är med och bygger framtiden. Arbetstagarna...

Vad vore företagarna utan dessa?
Inget, vilken idiot som helt kan köpa en maskin på egna eller lånade pengar. Men saker ska skötas. Tankar ska tänkas. Saker ska utföras i praktiken.

I din värld så är det OK att styrelsen får "X" antal miljoner i bonus. Men om de anställda kräver ett par procent i lönehöjning så är det "katastrof" för hela landet.
Skärp dig....

Lars Beckman sa...

Om det är så enkelt att starta och driva ett företag så att vilken "idiot" som helst kan göra det, och få ett antal miljoner i bonus - varför gör det fler det? Varför är det så många som är arbetslösa istället? Vore ju bättre att ta emot ett par miljoner i bonus från det lilla företaget.