Sidor

fredag 2 april 2010

Ica har närservice i sverige - tack Ica Vallsta för att ni finns!

Det är ica som har närservice i sverige medans konsum lagt ner sina småbutiker.Obegripligt att handels attackerar just de privata handlarna med varsel, Ica Vallsta har det nog tufft med lönsamheten (misstänker jag eftersom små butiker brukar vara överlevnadskonstnärer) och det sista man behöver är en strejk på en distributionscentral. Var ska de som bor i Vallsta handla då eftersom det inte finns någon Konsumbutik. Rörelsen väljer numera stora butiker i stora orter och har lämnat landsbygden bakom sig.

3 kommentarer:

PEJ sa...

men Lars..... tänk efter nu.
På de flesta orter i vårt län finns både ICA och Konsum - ofta sida om sida. Det skapar hård konkurrens för båda parter. ICA har egna handlare (självständiga) medan Konsum ofta är Konsum Gävleborg eller Coop Sverige - alltså en stor organisation med mycket kapital i bakgrunden.
Vallsta - Arbrå är så pass små orter att det är helt omöjligt att det ska finnas två matbutiker på samma ort - befolkningsunderlaget är alltså alldeles för klent.
ICA Vallsta har säkert redan svårt att överleva och samma för ICA Arbrå. Vallsta har dock bättre geografiskt läge (ut med stora vägen) - säkert därför att du stannade där. Lätt att hitta !!

Så ser det ju för många småföretagare i Sverige - de kämpar varje dag för att överleva. Och vad gör Alliansen för dem ???

Lars Beckman sa...

Ja, det är det som är min poäng. De små handlarna har väldigt små marginaler. Alliansen har hjälpt dem genom att bredda sortimentet, så nu får de sälja lite apoteksprodukter också och alliansen har hjälpt dem med sänkt arbetsgivaravgift,och stoppat lagen som hade blivit om rätt till heltid, vilket skulle slå stenhårt mot de små butikerna i Sverige. (också).

Vi handlar rätt ofta på Ica Vallsta eftersom vi har en liten stuga i närheten.

hanna sa...

"stoppat lagen om rätt till heltid"....skulle inte göra verken från eller till för ICA Vallsta - där endast en person är deltidsanställd.
Men det skulle du veta om du brydde dig om förhållanden för småföretagare !!!

Men Svenskt Näringsliv bryr sig inte ett dugg om dem, de lyssnar endast på de stora kedjorna med 1000-tals anställda.

Fråga gärna om hur läget är nästa gång du handlar på ICA-nära ???