Sidor

onsdag 24 mars 2010

Statsminister Fredrik Reinfeltdt mot Mona Sahlin i TV4 om en stund.

Statsminister Fredrik Reinfeldt ska debattera sakpolitik i TV4 om en stund mot Mona Sahlin. Det är bra om valrörelsen kan handla om sakfrågor; Hur ska vi skapa nya jobb i ett dynamiskt och växande näringsliv? Hur ska vi klara av att producera el utan att släppa ut koldioxid? Hur får vi en bättre skola som rustar våra ungdomar ännu bättre med kunskaper och hur mäter man dessa kunskaper?Det är viktiga frågor som säkert kommer att debatteras ikväll.

4 kommentarer:

Berth Arnesson sa...

75 dgr deltid a-kassa, sedan välja att jobba eller inte jobba. är det inte bättre att jobba deltid istället för att stämpla?

hanna sa...

dina jobb är för vissa människor...... din el är för vissa människor..... din skola är för vissa elever......
De med pengar att betala för det själva - inget ska ju med din ideologi betalas gemensamt av alla via skatter.

Lars Beckman sa...

Hanna, du har helt fel. Jag tror på en samhällsmodell där man gemensamt betalar skatt för den gemensamma välfärden och sedan med alliansens samhällsmodell så får man välja själv, som i Gävle med Engelska skolan och andra friskolor. Den samhällsmodell som socialistpartierna förespråkar innebär att avdragsrätten för hushållsnära tjänster och rotavdrag ska avskaffas- och då har bara de med höga inkomster råd att betala istället för idag att även de med normala inkomster har råd att köpa tjänster eller har möjlighet att fritt välja den skola man önskar till sina barn.

Lars Beckman sa...

Till Berth;

Dagaens system är inte perfekt, det är inget system. Problemet med det tidigare systemet var att det fanns exempel på människor som stämplat deltid upp till 20 år. De sämsta arbetsgivarna och de som missbrukade medarbetarnas rätt att stämpla var ofta kommuner och landsting och nu måste dessa istället skapa heltidstjänster.