Sidor

lördag 20 mars 2010

Statsminister Fredrik Reinfeldt: 85% förtroende bland sina egna väljare och Mona Sahlin oppositionsledare 11%(!) i förtroende

DN skriver idag om förtroendet för partiledarna. Fredrik har störst stöd hos svenska folket med 50% i förtroende och Mona har 26% hos hela svenska folket. Lägst stöd hos svenska folket har Lars Ohly med 22 %.

Det som är anmärkningsvärt är att Mona Sahlin bland de egna s-väljarna endast har stöd med 11%(!). Fredrik har 85 % av Moderaternas väljare bakom sig.

Jag tror att den enkla förklaringen är att s-väljarna liksom vi övriga har upptäckt att (s) saknar en egen politik på många områden och man är totalt i avsaknad av en jobbpolitik. När hörde du en socialdemokrat prata jobbpolitik senast som inte handlar om a-kassa eller andra bidrag?

Man är kliniskt ren från förslag som gör att det blir roligare och lönsammare att starta och driva företag. Att försöka driva genom en lag om rätt till heltid är otroligt näringsfientligt och leder konkret till färre jobb i Sverige. Om ett företag har två deltidsanställda på 50% vardera och socialdemokraterna lagstiftar om rätt till heltid betyder det att en person blir heltidsanställd och en person blir heltidsarbetslös. Jobbpolitik?

2 kommentarer:

PEJ sa...

lugn, lugn Beckman..... mätningen fallar på sina egna siffor - i artikeln skrivs Maud Olofsson till en andra plats, men i grafiken ligger hon 1% över Reinfeldt.
Alltså finns det uppenbara felaktigheter i mätningen eller artikeln - kanske den blåa journalisten hade accordlön för jobbet, eller hade en visstidanställning som gick ut före artikeln var färdig - för det är väl så ni i Svensk Näringsliv vill ha det..... otrygga arbetare arbetar bäst - eller hur ???

Lars Beckman sa...

OM du tror att det är fel på mätningen så får du väl kontakta DN eller Synovate som gjort undersökningen, själv så tycker jag att det stämmer med den bild man möter hos många människor man möter, oavsett om det är socialdemokratiska politiker i länet eller "vanliga" väljare. Man saknar förtroende för Mona Sahlin som statsminister, och i kombination med Peter Eriksson och Lars Ohly så vore det en för Sverige olycklig kombination.