Sidor

lördag 27 mars 2010

Laddade Nya Moderater redo att ta över styret i länet!

Det var en Lördag fylld av entusiasm och debattlystnad på Nya Moderaternas förbundarbetstämma idag. Viktiga samhällsfrågor diskuterades och debatterades och idag stod den svenska skolan i centrum och äldreomsorgen.

Gävleborgs län måste få en bättre skola och det måste bli mer fokus på vilket resultat skolan levererar. Genom att politiken är tydlig om att det just kunskap som ska stå i centrum även i vårt län så kommer även lärarna att tycka att det är roligare att gå till jobbet, och därmed blir det en bättre stämning i skolan.

Ikväll är det stämmomiddag som jag tyvärr missar, men jag vet att det alltid är glada tillställningar, och imorgon kommer statsminister Fredrik Reinfeldt till stämman och håller ett anförande om vilken politik för framtiden som vi ska prata med väljarna om. I Gävleborg har vi tappat 10 000 jobb på 25 år enligt en undersökning från Arbetsförmedlingen och den utvecklingen måste brytas men en ny regional politik där just arbete står i fokus.

Tomas Tobe skriver på sin blogg från förbundsstämman;

Förbundsstyrelsen har även beslutat om följande målsättning och prioriterade valfrågor:

Prioriterade valfrågor:

1. Fler i jobb
2. Kvalitet i välfärden
3. Krafttag mot brott
4. En balanserad rovdjurspolitik
5. Mer kärnkraft för energitrygghet5 kommentarer:

PEJ sa...

konsekvensen av Moderat politik :

1. lägre skatter, lägre avgifter för AG och lägre löner för AT.
2. Ökad privatiseringar, sparbeting på skola, vård och omsorg, fler arbetslösa inom offentlig sektor.
3. Fler poliser som sitter på kontor, högre staff=fler i fängelse/förvaring.
4. Flera skjutna vargar, bjönar och lodjur.
5. Ökat utvinning av Uran=miljöförstöring, ökat problem med slutförvaring=ännu mer miljöförstöring.

Allt åt fel håll !!!!!!

Lars Beckman sa...

Konsekvenser av att socialdemokraterna styrt Gästrikland, enligt en analys av Arbetsförmedlingen, rapporterat om i Gefle Dagblad; Gästrikland har de senaste 25 åren förlorat 10 000 jobb!

Lägg till det artikeln i Arbetarbladet för ett par söndagar sedan av Ulf Ivar Nilsson där han beskrev Gävles utveckling. Gävle som för bara 50 år sedan var en av de ledande städerna i Sverige men som nu ligger på plats 17 över befolkningen per stad. Ulf avslutar krönikan med att han inte vet varför utvecklingen går så åt fel håll i Gävle men konstaterar i samma krönika att det vet inte kommunledningen i Gävle heller.

Enligt min uppfattning handlar det om att vi behöver ettt bättre företagsklimat med ett starkt och dynamiskt näringsliv, där varje enskilt jobb är lika viktigt!

Tänk om vi hade haft kvar de 10 000 jobben som gått förlorade i näringslivet - hur mycket mer resurser hade vi inte haft till den offentliga sektorns service och dessutom en väsentligt lägre kommunalskatt då vi hade fler som hade betalat skatt.

hanna sa...

Har du hört talas om den GLOBALA FINANSKRISEN ?????

hanna sa...

"hur mycket mer resurser hade vi inte haft till den offentliga sektorns service och dessutom en väsentligt lägre kommunalskatt "

Är en omöjlig ekvation hr. Beckman !!!

Lägre skatt = sämre välfärd !!!

Lars Beckman sa...

Nej, Hanna så är det inte. Genom att fler jobbar och bidrar till vårt gemensamma välfärdsbygge så kan vi både bygga ut välfärden och sänka skatten samtidigt vilket regeringen gör och gjort. Genom att fler får mer pengar i handen så konsumerar vi mer, och då skapas det ännu fler jobb och så är den goda spiralen igång.