Sidor

torsdag 4 mars 2010

I Gävle kommun står PR chefen över kommunalråden

Jag har varit inne och tittat på Gävle kommuns hemsida idag. Klicka gärna som kommunmedborgare på fliken Kommun & politik. Det är en flik där man förväntar sig just vad rubriken säger, och att det finns viss information där och den visar också vilken makt Gävle kommuns informationsavdelning har tagit sig. Högst upp som viktigast under rubriken är fliken Press & Informationsmatrial.Jag som trodde att det var vilket resultat som verksamheten levererar som är viktigast. Det är väl i och för sig så man ser på Gävle kommun från de ledande tjänstemännen. Det gäller att visa upp en snygg yta och fasad utåt, inte hur själva verksamheten fungerar.

Man för förmodligen söka ordentligt för att hitta kvalitetsuppföljningar och kvalitetsredovisingar över kommunens olika skolor och verksamheter. jag har i vart fall inte gjort det än.Det är något man som kommunmedborgare skulle ha nytta av. Vilka skolor ger bäst resultat? Vilken äldreomsorg har mest nöjda kunder osv men i Gävle är det PR och snygga bilder som gäller, även på hemsidan.

Under fliken kontakter får man scrolla långt ner för att hitta kontaktuppgifter till politiker. Överst över alla står Anna Östman som kontakt. Ibland säger en hemsidas uppbyggnad mycket om verkligheten.

Inga kommentarer: