Sidor

lördag 6 mars 2010

I Bollnäs åker man på handelsresor med företagare till Kina och i Gävle åker man till byar i Sydafrika

Från Bollnäs åker man till Kina med handelsdelegationer med företagare för att göra affärer och i Gävle åker man till byar i Sydafrika utan företagare. Vilket tror du är bäst för kommuninvånarna på kort och lång sikt?

Det sägs, säkert som skämt, att när den statliga tv kanalen SVT i Falun hade personalfest för många år sedan var man packade och glada och då kom man på att man skulle göra ett tv program som hette packat och klart så man fick vara ute i världen och resa på tv´s bekostnad.

Det sägs också, men det är säkert inte ett skämt, att tjänstemän och politiker från Gävle kommun ville ut och resa i världen och då valde man ett varmt och skönt land, Sydafrika och man uppvaktade Sida för att få lite statliga pengar som alibi för resorna. En liten by med vänsterstyre så att man ska känna sig som hemma.

Det är bra med politiker som är ute i världen och reser, men då ska det vara till gagn och nytta för kommuninvånarna. Därför är resorna som politiker företagare och tjänstemän från Bollnäs gör så bra där man samarbetar mellan näringslivet och politiken för att skapa jobb och affärer för staden och länet, och det är därför det är så löjligt när höga chefer och politiker åker på semesterresor till byar i Sydafrika med ihåliga motiv om varför man gör det.

Åker man inte till byar i Sydafrika så åker man på resor till Disneyworld och kallar det studieresa och så låter man sitt halvkommunala fastighetsbolag betala.

2 kommentarer:

hanna sa...

Du tar alla priser i raljerande och extrapris som översittare - Men du slutar aldrig förvåna mig. Slår man upp härskarteknik i en ordbok måste det vara en bild på dig.

"Bollnäs åker med företagare på affärsresa till Kina" säger du. Är det kommunens skattepengar som används för att företagare ska utnyttja underbetalda arbetare i Kina i en vedervärdig arbetsmiljö?? Är det kommuns skattepengar som ska se till att Kina miljöförstöring ska växa och bli ett globalt problem vilken dag som helst???

Du ger verkligen kapitalismen ett nytt ansikt - men det ger en besk eftersmak i mun bara.
På gränsen till patetisk - är du.....

Lars Beckman sa...

Frågan om varför Olle Nilsson Sträng (s) åker till Kina med företagare får du ställa till honom. Jag tycker det är bra att svenska företag kan sälja produkter till Kina och därmed skapa jobb i vårt län och jag tycker därför att Olle Nilsson Strängs företagarresor är betydligt bättre än resor till byar i Sydafrika. Varför använder inte Gävle dom pengarna till att hjälpa de hemlösa i Gävle och så får staten sköta biståndspolitiken via Sida?