Sidor

lördag 20 mars 2010

Entreprenörer skapar jobb!

På Expressen.se skriver man om Mackmyra Whisky som snabbt närmar sig över 100 miljoner i omsättning och som skapar jobb i Gävle med omnejd.

Ibland förvånas jag över att det är många som inte tänker på att bakom varje framgångsrikt företag finns det en människa. En människa som tror på att det går att förverkliga en idé. Det kan så gälla ett poolföretag eller en Whiskyfabrik. Det är entreprenörerna som kan föra ett samhälle framåt och skapa jobb och framtidstro.

Politikens uppgift är att skapa de allra bästa förutsättningarna för att vi ska ha ett bra företagsklimat i kommunen eller för den delen i Sverige.

Vill man se motsatsen till ett fritt företagande och tänkande så räcker det att läsa DN debatt idag är socialisterna i Sverige skriver hur man i sann planekomisk tanke ska försöka styra bostadsmarknaden. Att man inte gillar eget boende framgår klart i artikeln och varför i hela friden skulle en villaägare rösta på något av de tre socialistiska partierna? Man vill höja fastighetsskatten (som även drabbar de som bor i lägenhet) och hur högt elpris miljöpartiet kräver törs man inte ens tänka på.

3 kommentarer:

PEJ sa...

Och någonstans i varje företag finns det anställda - som skapar den ökade omsättningen. Men dem skiter Svensk Näringsliv i just nu - de ska ha 0,- kr.....men direktörer och aktieägare ska välta sig i bonusar och aktieutdelningar.

Hur går den ekvationen ihop, hr. Beckman ?????

Lars Beckman sa...

Utan entreprenörer så skapas det inga jobb alls vilket mitt blogginlägg handlar om. Sedan så är det arbetsmarknadens parter - fack och arbetsgivarförbund som i kollektivavtalsförhandlingar ska komma överens om vad som är rätt nivå för att vi ska klara framtidens konkurrenskraft för det svenska näringslivet.Teknikföretagen och Unionen har slutit ett löneavtal idag för tjänstemännen som båda parter är nöjda med.

PEJ sa...

du svarar inte alls på frågan (som en skicklig politiker)........