Sidor

torsdag 11 februari 2010

Torbjörn Edlund tar bladet från munnen om Strömvallen! Bern Arena i Örebro - byggd 1923 samma år som Gävle men är nu en ny modern arena!

Torbjörn Edlund tar bladet från munnen och skriver på Företagsbladet.se om sin syn på hanteringen av Strömvallen området.

Torbjörn skriver: (klicka på rubriken för hela artikeln)

Det var modigt av Fastpartner att lansera den här projektidén, men tyvärr kom det fram negativa skriverier om Fastpartner, vilket både bolaget och projektet drabbades av. Varför sökte man inte alternativa lösningar med andra bolag?

Bern Arena i Örebro nämns ofta som exempel på hur man kan gå till göra om en fotbollsarena. Jag har besökt den en gång, när Gefle IF spelade borta mot Örebro i fjol. Det borde ha varit en grundlig rundvandring för att jag skall komma med ett totalomdöme, men följande behöver framhållas:
● Eyravallens gamla läktarna har rivits - inget läktarkramande i Örebro trots att Eyravallen (som den hette tidigare) invigdes 1923, samma år som Strömvallen!
● Bern Arena ligger nära stadskärnan, precis som Strömvallen, och den har i stort sett inga parkeringsplatser – folk är ute i god tid och promenerar eller cyklar till arenan
● Det var inte särskilt ombonat på de publika utrymmena på utsidan av läktarna eftersom det intefinns några väggar.
Det skall bli intressant att följa byggnationen av det nya Strömvallen. Tiden är knapp för att få klart med alla nödvändiga tillstånd, projekteringen och byggande. Som fotbollsentusiast kan man bara hoppas att ansvariga tar sitt förnuft tillfånga och bygger en både vacker och funktionell arena, helst utan den gamla läktaren

Inga kommentarer: