Sidor

tisdag 23 februari 2010

Märkligt språkbruk av s-riksdagsman; Jag borde remma upp Maria

Enligt Aftonbladet så har en s-riksdagsman i en debatt uttryckt att han borde "remma upp" det kvinnliga kommunalrådet.

Jag tror inte för ett ögonblick att den manliga s-riksdagsmannen på allvar tänkte göra det han sa i talarstolen, men det är ett mycket märkligt språkbruk han använder.

Överhuvudtaget så är många socialdemokrater grabbiga i sin politik. Hur förklarar man annars att (s) vill ta bort avdraget för hushållsnära tjänster som gynnar familjer och vill ha kvar delar av rotavdraget som gynnar manliga arbetare inom byggnads? Listan kan göras lång på konkret politik där socialdemokraterna konsekvent gynnar män.Man var emot jobbskatteavdraget som har gett många kvinnor i offentlig anställning ett rejält skatteavdrag och man var emot avregleringen av apoteksmonopolet och man var emot att mammor (och pappor) kan köpa näspray och alvedon på livsmedelsaffären, vilket underlättar vardagen för många familjer.

1 kommentar:

hanna sa...

snälla nå´n!!
Hushållsnära tjänster utnyttjas till 99% av personer med inkomster över 450.000,- per år, (Merparten Män). Hushållsnära tjänster utförs till 95% av lågavlönade kvinnor.
ROT-avdrag för byggbranchen bygger på att sätta fart på renoveringen av allmännyttan (där merparten av lågavlönade bor) - nuvarande ROT-avdrag gynnar de med bostadsrätt och villa, där också merparten tillhör de med höga inkomster.
Avregleringen av Apoteket har vi redan sett konsekvenserna av - Alvedon har gått upp med 11% i pris sen avregleringen.........