Sidor

onsdag 10 februari 2010

Lutti har fel i sin ledare i Arbetarbladet idag om Gefle IF nya fotbollsarena!

Kennet Lutti kommenterar min och Niclas Bornegrim debattartikel i Arbetarbladet i en ledare. (klicka på rubriken)

Kennet skriver att han läst men inte förstått vad vi skriver. Låt mig förklara igen:

Dagens elitidrott kräver intäkter för att man ska kunna ligga på topp i allsvenskan eller elitserien för den del delen.

I Örebro har man byggt Bern Arena i etapper, en arena för framtiden. Det är en utveckling som vi vill se även i Gävle. Men det viktiga för oss, och det som är obegripligt, är att Gefle IF fotboll har talat om vad man behöver och vilken utveckling man vill se. Sedan har Gävle kommun tagit fram ett b-alternativ som är socialdemokraternas motförslag och som man skickar fram tjänstemännen för att presentera.

Varför törs vi inte tänka stort i Gävle? Varför tar Gävle kommun fram ett förslag som i bästa fall tillåter Gefle IF att spela i allsvenskan istället för att vi tar fram en anläggning som innebär att Gefle IF kan ligga i toppen av allsvenskan i framtiden?

Det blir som man tror. Vill vi bygga en liten anläggning som knappt klarar kraven så blir det som vanligt i Gävle men varför inte utnyttja Gävles geografiska läge nära Arlanda och mälardalen och tillåta oss att tänka stort.

Socialdemokraterna skickar nu fram andra budbärare för att vrida samhällsdebatten i den riktning man vill ha och det finns en debattartikel i Gefle Dagblad för en socialdemokratisk linje som innebär att det blir ett "buster" alternativ i Gävle. Jag hoppas att väljarna är klokare än så så att vi direkt efter valet kan byta inriktning på Strömvallen projektet.

Gefle IF styrelse har ett stort och tungt ansvar att nu offentligt säga sin mening om vad man vill ha. Tystnad är att hålla med socialdemokraterna i det här läget vilket inte gynnar Strömvallen projektet.

Inga kommentarer: