Sidor

fredag 12 februari 2010

64 % av socialdemokraterna väljare tror att sänkt skatt på arbete ökar arbetsviljan i Sverige.

Politikerbloggen skriver om den mätning som Nya Moderaterna gjort om effekterna av jobbskatteavdraget.Det är självklart för alla - utom möjligtvis för Mona Sahlin Lars Ohly och Peter Eriksson att fler jobbar om det lönar sig bättre. Det är samma partiledare som i debatt efter debatt säger att höjer man a-kassan och tar bort jobbskatteavdraget och inför en ungdomsskatt genom att ta bort reduktionen av arbetsgivaravgifter för ungdomar tror man att det skapar jobb. Det gör det i och för sig på arbetsförmedlingen men jag tror faktiskt att man vill ha riktiga jobb i riktiga företag. Väljarna är uppenbarligen klokare de röd-grönas partiledare.

Politikerbloggen skriver;

SIFO-MÄTNING. Moderaterna tycker sig se starkt stöd för sin politik i en ny Sifo-mätning. Den visar bland annat att 64 procent av de socialdemokratiska väljarna anser att arbetsviljan ökar mer med lägre skatt på arbete än med höjd a-kassa.

På frågan: “Vad tror du leder till att arbetsviljan i Sverige ökar mest – sänkt skatt på arbete eller höjd a-kassa” svarar 74 procent i undersökningen sänkt skatt på arbete. Tio procent svarar höjd a-kassa.
Delar man upp siffrorna efter partier så säger 64 procent av de som uppger att de röstar på Socialdemokraterna “sänkt skatt på arbete”.

1 kommentar:

hanna sa...

ni har sänkt skatten med 3-4 % - men höjd arbetslösheten med 6-7%.
Då förstår man ju att eran mattematik inte fungerar.........