Sidor

onsdag 13 januari 2010

Nya Moderaterna profilerar sig tydligare som företagarparti!

Tomas Tobé presenterar ett idéprogram för Moderaterna (SVD idag-klicka på rubriken så kommer du till artikeln) för att förstärka profilen som företagarparti, vilket jag tycker är helt rätt och riktigt.

Ska vi få fler att våga starta och driva företag krävs det enklare och bättre villkor, och ska vi få fler företag att våga anställa fler medarbetare så måste det vara lönsamt och mindre riskfyllt att göra det.

Det är en stor skillnad mellan att vara anställd och att driva företag och man kan inte jämställa ett anställningsförhållande med att vara företagare.

SEDAN har vi kanske den viktigaste frågan, det finns inte någon motsättning mellan bra villkor för näringslivet och vi som är anställda. Det finns ingen konflikt mellan företag och anställda. Det är bara socialistiska partier som försöker skapa den konflikten.

Företagens framgång är också kommunens framgång. Om Gävle och Gävleborg hade dubbelt så många företagare som alla anställde var sin medarbetare så skulle vi inte ha någon arbetslöshet och vi skulle ha mer resurser till den önskade välfärden inom vård skola och omsorg.

Det krävs att vi är fler politiker som faktiskt talar om det förhållandet. Ekonomisk tillväxt gynnar alla.

I det program för arbete och företagande som jag varit med och tagit fram för Gävleborgs län finns det många konkreta ideér för att skapa fler jobb. För att kunna genomföra dessa ideér så behöver vi sitta vid makten också i länets kommuner och det ser jag fram emot efter valet.

Inga kommentarer: