Sidor

tisdag 26 januari 2010

Läsvärd ledare i Expressen om Wanjas falska väska!

Expressen skriver: (klicka på rubriken)

LO-Wanjas väskproblem

Socialdemokraterna är nog inte helt nöjda med sitt nya, skämtsamma smeknamn - Louis Vuitton-vänstern - efter debatten om Sahlins dyra väska. Synd att det ska behöva ses som ett öknamn.
Vuitton är ett företag med stolta traditioner av hantverk och design. I långt över hundra år har man tillverkat väskor. Och man har varit mycket skicklig på handel, entreprenörskap och produktförädling: kapitalismens kärna. Det är sådant som skapar välstånd.
Men LO-basen Wanja Lundby-
Wedin bär på ett annat bagage: en falsk Louis Vuitton-väska. Antagligen tyckte hennes pressekreterare att det var skönt att kunna säga att den var fejk. Då slapp man diskussionen om arbetarledaren som förlorat markkontakten med sina väljare. Och ingen brydde sig heller nämnvärt om Wanjas accessoar. "Alla" har väl köpt fuskprylar på semestern.

Lundby-Wedin borde nog slå en signal till fackordförandena på Louis Vuitton-fabrikerna i bland annat Frankrike och höra vad de tycker om den massiva kopieringen. Metoderna för att göra väskorna har inte förändrats avsevärt sedan 1800-talet och tillverkningen är mycket arbetsintensiv. De stora resväskorna kan ta upp till 60 timmar styck att göra.
Europa varken kan eller vill konkurrera med låga löner på världsmarknaden. Däremot med kunskap och design, innovation och tradition.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har ju Expressen haft fel Wanja tidigare och om vi får tro Expressens nyhetsredaktion så var den äkta... Kan de ha fel igen...
Sens moral: Lita inte på Expressen

Lars Beckman sa...

Som jag förstår det så var det Wanjas presschef som talade om att det var en kopia.