Sidor

fredag 15 januari 2010

Finns det några anledningar till att socialisterna ska få fortsätta styra Gävle?

Gävle ligger i botten på alla nationella rankinglistor oavsett om det gäller företagsklimat, hög arbetslöshet, dåligt resultat i skolan (enligt lärarfacken), sjukskrivningsnivåer etc.

Jag tror att politik kan påverka och att det faktiskt har betydelse vilket ledarskap ett företag eller en kommun har. Den gamla kommunledningen i Boden hade styrt i för många år till för 8 sedan och sedan fick Moderaterna förtroende att styra kommunen istället. Moderaterna gjorde ett rekordval för 4 år sedan. Den nya kommunledningen skapade en framtidstro och en ny entusiasm. Gävle förtjänar en ny kommunledning som förstår att prioritera bättre.

Gävle behöver en ny och ombyggd fotbollsarena och det kommer vi aldrig att få med Miljöpartiet och vänsterpartiet vid makten.

Det vore intressant att få ta del av argumenten för att socialisterna skulle få styra en period till? Det skulle vara ännu mer intressant att få en förklaring till varför det går så dåligt för Gävle när S har suttit vid makten så länge? Det är samma nationella regler om skatter och regler i alla kommuner i Sverige så om det var nuvarande eller förra regeringens fel så borde det vara lika i hela Sverige, men det är det som bekant inte.

Inga kommentarer: