Sidor

torsdag 21 januari 2010

Centern och Socialdemokraterna i opposition mot sig själva?

Socialdemokraterna och Centerpartiet styr Landstinget Gävleborg tillsammans fram till valet då vi med stor sannolikhet får ett välbehövligt maktskifte i Landstinget också, och inte enbart i kommunerna i länet som idag har socialistisk majoritet.

Landstinget Gävleborg har genomfört en dramatisk försämring för familjer i hälsingland rapporterar statliga Radio kanalen Radio Gävleborg. (klicka på rubriken för hela artikeln)

Frågan man nu ställer sig är hur cyniskt är det inte nu när samma partier lokalt i Bollnäs protesterar mot förändringen. Det är självklart så att inte tjänstemännen i Landstinget skulle våga göra så kraftiga försämringar utan att stämma av det med politiken, dvs Socialdemokraterna och Centerpartiet. Hyckleri på hög nivå?

Från statliga Radio Gävleborgs hemsida:Förändringar på MVC

När familjecentrumet i Bollnäs invigdes för drygt tre år sedan fanns en omfattande verksamhet där. Men på MVC, Mödravårdscentralen har det skett en hel del förändringar sedan dess.

Sedan tidigare har specialistmödravården där det fanns en gynekolog tillgänglig för de gravid en gång i veckan tagits bort. Barnmorskorna gör inte heller längre hembesök hos de föräldrar som åkt hem tidigt från BB efter födsel.

Och från och med nyår görs det heller inga ultraljud i Bollnäs, och på en lapp intill Mödravårdscentralen står det att från och med 1 januari hänvisas de som vill besöka en amningsmottagning ellar ta det så kallade PKU-testet eller ett gulsotstest till kvinnoklinikerna i Hudiksvall eller Gävle.

Inga kommentarer: