Sidor

fredag 18 december 2009

Sossarna skämmer ut Gävleborg!

Idag uppmärksammas Gävle och Gävleborg i två artiklar i riksmedia. Den ena artikeln i DN handlar om lilla Lucas som grinade och grinade i nästan ett år innan man upptäckte på sjukhuset i Gävle att Lucas hade Ryggmärgsbråck.

Den andra artikeln i Expressen handlar om den familj från Norrsundet som splittras för att Gävle kommun inte kan erbjuda det stöd och hjälp som familjen behöver.
http://www.alltombarn.se/1.30847

Men varför skriver inte riksmedia om all offensiv satsning på Julstaden Gävle som skulle bli så rikskänt? Därför att verkligheten ska beskrivas och den kultur som finns från de styrande i Gävle handlar ofta om att satsar vi xx kronor på det eller det så kommer alla problem att lösa sig. Det kan handla om att vi ska satsa 100 miljoner på ett kulturhuvudstadsår, 50 miljoner per år på en symfoniorkester, eller ett antal miljoner på Julstaden Gävle osv.

Men det majoriteten av de styrande glömmer bort är att kärnverksamheten faktiskt måste fungera. Det är inte rimligt att Gävle ligger sämst till på alla nationella rankinglistor, oavsett om det gäller företagsklimat eller lärarfackens rankinglistor.

Så blir det när samma parti har styrt för länge. Nya kvastar sopar bäst och det behövs en nytändning i Gävle med ett nytt ledarskap i Stadshuset.

Jag vill att artiklarna om länet ska handla om hur bra allt är i länet och inte som idag, alla fel och brister som finns. Det är inte en naturlag att vi alltid ska komma sist. Det går att förändra till det bättre. För att vi ska få positiv media måste man först rätta till felen - och sedan kommer media att skriva om det.

Inga kommentarer: