Sidor

tisdag 8 december 2009

Bra att Regeringen gör undantag för allvarligt sjuka.

Regeringen förtydligar regelverket för Försäkringskassan idag genom att förtydliga lagen. Det är bra att man ger tydliga besked till de som är oroliga.

Socialdemokraterna och vänsterkartellen har gått i spinn för att göra politik av detta. Tänk på att vi är världens friskaske folk medicinskt sett men har bland de mest sjukskrivna i världen. Det är det orimliga, att den tidigare regeringen har gömt arbetslösa i sjukförsäkringen. Det som är viktigt med sjukförsäkringen är att de som verkligen är sjuk får hjälp och att den som arbetslös är i arbetslöshetssystemet.

I Gävleborgs län är det väldigt många som är sjukskrivna med en hög kvarvarande arbetsförmåga enligt försäkringskassan. Där handlar det om att de som vill ha ett jobb ska få ett. För att få ett jobb måste det finnas fler arbetsgivare, företagare, så en politik för arbete är det som är mest viktigt för alla som är förtidspensionärer och sjukskrivna.

Aktuellt hade ett relevant inslag ikväll som visar hur sjukskrivningarna tilläts explodera under den dåvarande s-regeringen. Inbilla inte någon att s inte hade tvingats att göra något detta men nu låter det som att vi har haft ett system som har fungerat tidigare, vilket inte har varit fallet.

Inga kommentarer: