Sidor

söndag 2 maj 2010

(s)tatliga Radio Gävleborg - kommer de att låta MUF kommentera de tre socialisternas budget imorgon?

Imorgon så kommer de tre socialisterna partierna att presentera sin alternativbudget med beräkningsbara tabeller över vad skattechocken betyder för det svenska folket. Vi vet att energiskatterna och bensinskatten ska höjas kraftigt och att de kommun stat och landstingsanställda tillsammans med de privatanställda ska få högre skatter som sedan ska överföras till den som inte arbetar.

När den framgångsrika alliansregeringen fick både vänsterpartiet och SSU kommentera den budgeten i den statliga radion så nu ser jag fram emot att MUF och Moderaterna får kommentera det budgetkaos som ska presenteras imorgon men det blir väl SSU och Vänsterpartiet som får berömma sina partivänner imorgon i den statliga radiokanalen. Med tanke på hur det lät i nyhetssändningarna igår från 1 maj så det är till och med troligt. Det är inte någon hemlighet var den redaktionen står politiskt. I USA är TV kanalen FOX öppet med var man står politiskt och på ett sätt vore det bra om redaktionerna hade ett öppet förhållningssätt till vilket politiskt alternativ man stödjer så vet man var man har varandra.

13 kommentarer:

Picus.V sa...

Miljöpartiet de Gröne är socialistiske.
Det är ett Italiensk parti med sex förgasare...;-))))
http://www.youtube.com/watch?v=z-nljXFHerk

Lars Beckman sa...

Och i Sverige så har mp gått från grönt till mörkrött

Picus.V sa...

Kollade nyss på miljöpartiets hemsida.
Grönt Lars. SUPERGREEN :-)))

Picus.V sa...

På tal om färg.
Vilken färg har alliens-kollegorna i (C) nu?...

Maud brukar ju köra med klatchiga färger. Ska hon byta nu till skammens skitiga rosa rodnad?
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1970877/c-morkar-hojning-av-bensinskatten

hanna sa...

Har alla glömt att Centern har ett förslag att höja bränsleskatten med 61 öre ???

Picus.V sa...

Hanna...
Jag har hört siffran 105 öre i konsumentled.
Men man gnäller på 49...

hanna sa...

49 öre blir ca 100,- per mån för en familj med 5 mil (enkel resa) till jobbet.

Detta ska motverkas av sänkt egenavgift i a-kassan med 250 kr per mån. Återinförandet av skatteavdragsrätt för fack- och a-kassaavgift (ca 1-150 kr per mån) och en höjning av avdragsrätten för resa till och från jobbet som bara det borde motsvara den hundringen.

Så jag förstår inte vad folk klagar på ?????

Picus.V sa...

...och, det berömda jobbskatteavdraget från den "framgångsrika Alliensregeringen" inte att förglömma.

Jag kan klara det här, även om jag inte är road av ökade kostnader i allmänhet. Du, Hanna kanske också...
Men Beckman som ska in i riksdagen med Tobé och Kjellin klagar hejvillt. Hade jag en månadslön på 54 500:- skulle jag också klaga :-)))))

Men en sak funderar jag övrer. Bor ALLA helt plötsligt ute på landet och har jätte, jätte-långt till jobbet?

Lars Beckman sa...

Alla skattehöjningar drabbar alltid den med lägst inkomst värst. En barnfamilj som bor i villa med två bilar, riskerar att förlora ungefär en månadslön NETTO per år med de tre socialistpartiernas politik.

Anders W Jonsson sa...

En arbetsgrupp inom Centerpartiet har förslagit en grön skatteväxling med skattesänkningar som kompenserar en höjning av koldioxidskatten.
Centerpartiet har inte tagit ställning. Det är något helt annat än den höjda bensinskatt som vänsterpartierna föreslagit där bilägarna får en extra skatt tillsammans med alla andra skattehöjningar som föreslagits.
Ja till grön skatteväxling men nej till skattehöjningar.

PEJ sa...

"Alla skattehöjningar drabbar alltid den med lägst inkomst värst."

Du ljuger, Lars.

Återinförd förmögenhetsskatt och fastighetsskatt drabbar INTE låginkomsttagare.

Lars Beckman sa...

Förmögenskatten driver investeringskapital ur Sverige. Enligt Skatteverket närmare 1 000 miljarder som istället skulle kunna användas till investeringar i Sverige. Det drabbar alla dem som inte får jobb då eftersom pengarna lämnar Sverige istället. Det finns ett antal ledande socialdemokrater med Kjell Olof Feldt i spetsen som förklarat varför man inte ska ha en förmögenhetsskatt. Fastighetsskatten tar ett konsumtionsutrymme för villaägarna vilket betyder att det blir lägre konsumtion = färre jobb.

PEJ sa...

"Förmögenskatten driver investeringskapital ur Sverige." - samma gamla visa som de senaste 150 åren....... om och om igen som en papegöja.

1000 miljarder är väl ingenting jämfört med de 4000 miljarder som skatteverket uppskattar att företagare i Sverige FUSKAR för i inkomstskatter, moms och arbetsgivaravgifter VARJE år - men vad gör Alliansen åt detta ???
ETT STORT FETT : INGENTING !!!!!!!