Sidor

lördag 5 oktober 2013

Yvonne Oscarsson (V) kommunalråd i Ljusdal gör en Olle Nilsson Sträng?

Det måste vara ytterst anmärkningsvärt att Yvonne Oscarsson (V) kommunalråd i Ljusdal nu ställer sig bakom att bilda ett nytt parti Ljusdal.Samma sak skedde i Bollnäs under förra mandatperioden där s dåvande kommunalråd Olle Nilsson Sträng bildade ett nytt parti, som han nu leder.

Det är i sig positivt att människor vill lämna vänsterpartiet. V är rest från det forna sovjetunionen, som bildade partier runt om Europa för att försöka ha kontroll på politiken. V var en formell del av det kommunistiska partiet i Sovjet. Anledningen till att det inte pratas om det i media är att 8/10 röstar rött, och en stor majoritet journalister röstar på kommunisterna.

I veckan har vi sett hur en allianspolitiker skrev en dumhet på facebook (som personen sedan tog avstånd ifrån) men det blev en stor nyhet i P4 Radio Gävleborg. Nyheten handlade alltså inte om politik utan vara bara ren svartmålning från den statliga radion mot en alliansföreträdare.

Nu håller alltså vänsterpartiets toppolitiker på att starta upp ett nytt parti i Ljusdal, men om det är Radio Gävleborg tyst. Fri och oberoende radio? Knappast.

Det är om detta Hanne Kjöler har skrivit sin bok om, och upplägget till böcker skulle inte saknas om någon började granska hur SR P4 Gävleborg och SVT Gävle-Dala vrider och vinklar nyheter.

Inga kommentarer: