Sidor

onsdag 7 augusti 2013

Undvika att köpa och annonsera i Aftonbladet! (uppdaterad)

Aftonbladet har valt att sponsra en hemsida som ska bli en socialistisk mötesplats, och arbeta för en socialistisk valseger. Som konsument och annonsör kan man välja att inte köpa eller annonsera i Aftonbladet om man vill ha en fortsatt framgångsrik alliansregering.

Det är tidningen Dagens Media som skriver om Aftonbladets satsning på att vi ska få en socialdemokratisk regering. Den satsningen har kritiserats av Jens Runnberg, ledarskribent på Dalarnas tidningar, som varnar för en utveckling mot Fox News även i Sverige. Igår googlade jag efter Dagens Media länken som fanns på en annan hemsida. Det visade sig vara en rasistiskt hemsida, och det var dumt av mig att länka till den. Jag borde ha länkat direkt till DM även på facebook istället för att ta omvägen via en annan hemsida. Twitter har gått i spinn på den länken i morse och socialistsajten Alliansfritt Sverige har tagit upp den länken. Dagens Opinion ringde nyss om "twitterstormen" i ämnet. Twitterstormen består av sedvanliga unga kommunister och ssu;are som läser alliansfritt Sverige. (och så en och annan Sveriges Radio journalist som letar nyhetsvinklingar) Även en politisk krönikör på en större morgontidning hänvisade till alliansfritt på twitter i somras så det är tydligen inte bara SR medarbetare som letar nyhetsinslag där.

Man lär så länge man lever, och man ska alltså inte länka vidare från sidor som länkar vidare, utan gå direkt på källan. I det här fallet Dagens Media artikel.

Grundfrågan är mycket allvarlig. Aftonbladet sponsrar en socialistiskt site för att man vill ha ett regeringskifte. Det är något nytt i Sverige att en tidning på redaktionell plats tar parti för ett politiskt parti, och som mediakonsument kan man välja att köpa Expressen istället för Aftonbladet.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Du läser alltså hellre en rasistsajt som Fria Tider? Snyggt!

Lars Beckman sa...

Nej, det gör jag inte. Däremot dumt att länka till dem på fb. Den sidan kom upp när jag googlade efter nyheten om Aftonbladets satsning på en socialistisk hemsida. De länkade till Dagens Media och jag borde ha länkat direkt till dem istället.

Nicklas Foresti sa...

Du menar "arbeta för en socialdemokratisk valseger". Det har inget med socialism att göra. Man ska använda rätt ord.

Anonym sa...

"Det är något nytt i Sverige att en tidning på redaktionell plats tar parti för ett politiskt parti"
Hur då menar du? Se här:
SvD - "obunden moderat"
Corren "oberoende borgerlig"
Borås Tidning - "moderat"
Norrköpings Tidningar - "moderat"
etc.
etc.
etc.

Anonym sa...

Nämen oj. En politiker som länkar till sidor utan att veta vad sidan står för. Låter som någon som har koll på läget. Stabilt eller?

Anna sa...


Fria tider är inte en rasisttidning. De tar upp den riktiga problematiken i samhället. Själv har jag för länge sedan övergett expressen och aftonbladet pga att de mörkar sanningen om invandringen.

Anna sa...

Kan du förklara för mig varför man inte får läsa fria tider?

Marcus sa...

Bry dig inte om vad en samling kommunister tycker. Dom har alltid hatat åsiktsfrihet. Mina släktingar i Karelen fick se i praktiken hur skiten funkar. Det pratas mycket om antirasism men vart tog antikommunismen vägen?

Bosse59 sa...

Det går inte längre att läsa AB, Expr,SvD,DN utan att ha ena fingret i 'facit' i form av Flashback, Avpixlat och Exponerat för att se vad media utelämnat eller förvanskat.

Mattias Lind sa...

Man tycker ju att någon med 60 papp i månaden och ett ton förmåner borde kläcka ur sig något bättre bortförklaringar.

Anonym sa...

Detta är sinnebilden av "Ankdammen Sverige"
Ni håller på och tjabbar om en ny portal för sossepropaganda och glömmer att ta tag i de verkliga problemen:

"94 procent av alla som söker asyl i Sverige påstår sig alltså inte ha några handlingar som kan styrka vare sig deras identitet, nationalitet. eller varifrån de kommer (Källa: EMN, European Migration Network, juni 2013). Det här märkliga förhållandet förundras aldrig svenska journalister över. Det borde ju vara tvärtom: max 6 procent som inte kan styrka sin identitet och minst 94 procent som kan det…
Och varför frågar och undrar ingen journalist/politiker – och rapporterar om det – hur alla ensamkommande minderåriga, vilkas hela familj och släkt ofta påstås vara borta, döda (!?), har haft råd att betala 150.000 – 200.000 kronor till smugglare? Belopp som är så svindlande i t.ex. Afghanistan, att det inte ens går att föreställa sig.

Varför är det ingen som undrar vem/vilka som bekostar dessa resor till Europa och – viktigt! – varför? Är dumhet och/eller totalt ointresse ett kriterium för att, som journalist eller politiker i Sverige, rapportera om asylområdet?

Anonym sa...

Det är rasisterna som är antikommunister. <.<

Krister Karlsson sa...

Patetiskt att en riksdagsledamot är en sådan fegis och lögnare som du. Precisera exakt vad som är rasistiskt på Fria Tider. Är det för att Fria tider ifrågasätter massinvandringen, dvs den invandring som finansieras genom sänkta pensioner och indragna vårdplatserför våra äldre samt neddragningar inom skola om välfärd? Nettokostnaderna för massinvandringen överstiger 100 miljarder kronor men får varkeb ifrågasättas eller debattetas. Gör man det är man genast rasist. Yttrandefriheten i Stalinsovjet var oerhört generös jämfört med den som råder i dagens Sverige.

Martin sa...

Inget fel överhuvudtaget med Fria Tider..

Bara strunta i dessa skräniga idioter. Varför skall någon bry sig om vad de tycker? De har ju bevisligen fel i praktiken allt.

Anonym sa...

Klart som fan att man läser Avpixlat och Friatider framför dagens kommunistblaskor. Aftonbladet, Expressen DN och SvD tillför inte ett skit. Dom vinklar och har samma jävla nyheter som dom köper från TT. Är det copy och paste man får lära sig på dagens journalistutbildning utöver politisk propaganda? Journalisterna är gamla kommunister och hipsters som vart aktiva inom sossarnas, Miljöpartiets eller Vänsterpartiets ungdomsförbund. Varenda jävla tidning som finns är ju så sjukt politiskt vinklade så man måste vara utvecklingsstörd eller politiskt indoktrinerad för att läsa skiten.
Ni kommunister som reagerar på att en moderat länkar via en tidning som ni anser vara rasistisk betyder inte ett skit för mig eller majoriteten av Sveriges befolkning. Ingen bryr sig, men fortsätt ni att leva i er lilla fantasivärld. Men Svensken vaknar sakta men säkert, så ni kommer få er en chock i kommande val. Partier som SD är bara början, och det är ni som är ansvariga för att det utvecklas på detta sätt. Dagen vi har ett Sverigevänligt parti som styr detta land kommer, var så säkra på det. Ni kanske till och med kommer få er en chock i kommande val, det är fler och fler som insett er och medias lögn.

Och Lars, varför ens förklara dig för all jävla vänstertattare och miljöpartistclowner?

Anonym sa...

Verkar som att de flesta som svarar till Lars Beckmans fördel är främlingsfientliga och rasister? DET tycker jag är intressant...

Anonym sa...

Hej Lars
Läste just dubbdäcksartikel på SVT debatt. Utmärkt artikel. Äntligen att någon pekar på allt orimligt MP torgför.

Lite trist att du inte läser "alternativa" nyhetssajter. Om du ska vara politiker och insatt är det nog helt nödvändigt att man läser BÅDE vanlig media och exempelvis Avpixlat. Visst, finns det mycket skräp på Avpixlat, men det finns också en hel del tänkvärt. Alla media är vinklade och filtrerade, speciellt i känsliga ämnena, vill man få en någorlunda sann bild måste man läsa båda perspektiven, givetvis med en god portion eget tänkande.