Sidor

onsdag 3 september 2014

För första gången sedan rösträtten infördes i Sverige gick de borgerliga partierna genom Gävle i en marsch. Det tyckte inte media var värt att skriva om. Tänker P4 Gävleborg mfl sluta att bevaka 1 maj nu?

1 maj brukar vara en dag när man ska undvika att läsa tidningar och lyssna på radio. Media för då socialistiska budskap helt okritiskt vidare till svenska folket under täckmanteln att det är 1 maj demonstrationer.

Då kunde man tro i sin enfald att samma media skulle tycka att det var en nyhet att allianspartierna gick igenom Gävle med ett gemensamt politiskt budskap. Vi marscherade genom Gävle i samlad trupp - dessutom väsentligt större än vad s tåget brukar vara, för att få en politisk förändring i Gävle.

Men till skillnad från 1 majtågen så var media tyst. Knäpptyst. Varken Gefle Dagblad eller Arbetarbladets läsare fick veta att alliansen marscherade genom Gävle, och inte heller Radio Gävleborg, som brukar rapporterar utförligt om S och V demonstrationståg berättade om innehållet i alliansmarschen. Att media vinklar nyheter eller väljer att inte berätta om viktiga nyheter är ett demokratiskt problem. Om det skrev Kent Asp på DN debatt nyligen. Media har blivit aktörer istället för att rapportera och granska om vad som händer. Det gäller även i årets valrörelse i Gävleborg.

Att det har betydelse att 8 av 10 journalister i Sverige röstar mörkrött märks extra tydligt i en valrörelse. Särskilt i en valrörelse där alliansen har styrt Sverige i 8 år, och där det finns starka krafter som önskar att vänsterpartiet för första gången skulle få ta plats i en svensk regering.

Inga kommentarer: