Sidor

torsdag 12 juni 2014

Berättigad kritik mot SVT!

I Expressen idag får det märkliga SVT programmet igår om Nya Moderaterna berättigad kritik.

Krönikören konstaterar:

Fastän jag själv inte skulle rösta på Moderaterna om man så satte en osäkrad revolver mot min panna, tycker jag att Grills dokumentär är uppseendeväckande tendentiös. Hon lyckas inte hitta en enda positiv sak att säga om den moderatledda regeringens åtta år vid makten.

Men Maja, jag bor också i det här landet, jag har egna ögon att se med.

Till en del kan Grills selektiva perspektiv motiveras av att den sittande makten alltid bör granskas hårdare än oppositionen. Men så illa har ändå inte Reinfeldts gäng skött landet att vi nu står vid randen av ett inbördeskrig. När till och med en vänsternisse som jag reagerar mot obalansen i ett program om mina politiska meningsmotståndare, borde SVT-ledningen kanske fundera över om den här sortens "balanserad valinformation" är förenlig med public-serviceuppdraget.

--

I en miljö där 8 av 10 journalister röstar rött på SVT så blir det också olyckligtvis en tråkig balans i SVT sändningar. Man granskar inte MP FI V och S olika politiska förslag och då blir det självklart inte en rättvis möjlighet för svenska folket att sätta sig in i de konsekvenser av de politiska förslagen.

Det är ett allvarligt demokratisk problem - om man tror på demokrati och rättvisa val. I andra statsskick så är de statliga medierna en del av socialisternas/kommunisternas propagandaapparat men det är väl inte så UR SVT och SR vill fortsätta arbeta i Sverige 2014?

Inga kommentarer: