Sidor

onsdag 6 november 2013

Det är tufft att vara småföretagare och få verksamheten att gå runt. Det visar inte minst inslaget i Radio Gävleborg med s politikern Sergio Manzaneres

Radio Gävleborg har ett inslag med S politikern Sergio Manzaneres om hans tidning Sergio Magazine. Det är tufft att vara småföretagare och komma igång, vilket inte minst Sergio själv är ett gott exempel på. Enligt Allabolag så går han med 791 000 i förlust och har ett eget kapital på 121 000 minus.

Det framgår dock inte av inslaget i Radio Gävleborg hur man har råd med en så stor förlust och varför det egna kapitalet är på minus, och inte återställts. Det vore självklart intressant att veta hur man kan klarar av en sådan stor förlust. Uppenbarligen krävs det ett stort kapital att dra igång ett magasin.

Det är viktigt att villkoren för mindre företag förbättras. Både genom att vi behåller de sänkta arbetsgivaravgifterna och att inte nya pålagor införs.

En konkret och viktig förbättring som införs från och med den 1/12 är att vi inför ett investeraravdrag som kommer att innebära att den som satsar pengar i ett mindre företag kan få göra avdrag för det.

Det kommer att hjälpa Sergio och andra småföretagare som är i behov av kapital.

I somras gav s styrda Gävle kommun Sergio ett guldkantat avtal för att arrangera sommarkvällarna i Gävle, utan upphandling. Jag reagerade här på bloggen mot det, och anser fortfarande att det var ett dumt beslut av Gävle kommun. Det är särskilt viktigt att alla regler följs när politiker är inblandade i affärer med den egna kommunen. Har man ett regelverk för upphandlingar så ska det följas.

Det är bra att socialdemokraterna i Gävle nu har personer som av egen erfarenhet ser att det inte bara är att starta företag utan att det krävs hårt arbete och inledningsvis i stort sett arbeta utan lön. Jag önskar att det går bra för Sergio och hans företag. Alla behövs.


Inga kommentarer: