Sidor

fredag 4 oktober 2013

Magdalena är alltså finansministerkandidat för socialdemokraterna och har inte koll på miljarderna..

När en okänd sverigedemokrat klev upp i talarstolen och blandade ihop miljoner och miljarder blev det en stor riksnyhet. Jag har för mig att även SVT Rapport visade det, men jag kan ha fel.

Nu har s finansministerkandidat gjort bort sig än värre än den sd ledamoten, genom att helt enkelt inte kunna svara på en enkel fråga om den egna budgeten. Det kan du se här!

SVD ledarsida skriver om s skuggbudget liksom Expressen, men det mest förvånande är alltså att Magdalena inte har fått större uppmärksamhet för sitt fatala misstag. Vad beror det på? Att media ställer låga förväntningar på s? Eller att 8 av 10 journalister röstar rött och man vill inte skämma ut en partivän? Märkligt är det i alla fall.

Sedan är det faktiskt helt ointressant vad s har sagt eller gjort. Det är mp och v som har veto mot s budget, och inte minst på skatteområdet skiljer sig partierna kraftigt åt. S kräver över 30 miljarder i skattehöjningar, mp över 60 miljarder och v ska självklart hålla vänsterflanken - 90 miljarder.

En barnfamilj där hon arbetar på Korsnäs, och han som sjuksköterska på Gävle sjukhus, som bor i villa i Bomhus, och åker till Turkiet på charterresa en gång per år skulle förlora ca 4000 kronor i månaden på v politik. V politik skulle bli en röd politik enligt de som själva bäst vet. Vänsterpartiet.

Inga kommentarer: