Sidor

tisdag 1 oktober 2013

Arbetarbladets artikel om att s v och mp röstade igenom att de ska få åka första klass på tåget och flyget.

Igår var det en het debatt på kommunfullmäktige om Gävle kommuns resepolicy. Eftersom Gävle kommun är en stor organisation med många medarbetare så tyckte vi i Moderaterna att det var viktigt att vi skriver in i policyn att man i första hand ska välja andra klass på tåget och flyget. En helt okontroversiell fråga trodde jag, men det visade sig att jag hade helt fel. S blev verkligen upprörda över att de med det tillägget skulle vara tvungen att resa i andra klass. Till och med de två avgående s kommunalråden gick upp i talarstolen och försvarade sin rätt att resa i första klass.

Det är märkligt med tanke på alla skandaler som drabbat Gävle kommun att s v och mp inte vill ha enkla tydliga och utvärderingsbara regler. Genom att inte införa ett förbud mot resor i första klass på flyget eller tåget, utan skriva i första hand hade kf kunnat signalera vad vi tycker är det normala resandet.

Nu valde alltså v mp och s att rösta ned oss, men ett enkelt löfte till Gävleborna är. När ni har gett oss i alliansen förtroendet i valet 2014 så kommer vi att ändra resepolicyn för att värna dina skattepengar. Det är inte ett självändamål att (främst) höga tjänstemän ska resa i första klass på tåg eller flyg. Det är bättre att vi använder pengarna till att förbättra den kommunala servicen till dig som medborgare.

Med tanke på alla utlandsresor som främst Carina Blank (s)  har gjort under sin tid som kommunalråd så kanske man kan förstå frustrationen över att vara tvungen att resa i andra klass. Så blir det när en politisk adel tappar fotfästet till medborgarna.1 kommentar:

Lars-Gunnar Rahm sa...

Det verkar ju vara lite omvända världen när vänsterpartierna försvarar lyxprivilegier!
Knappast något som går hem hos skattebetalare.