Sidor

tisdag 4 september 2012

Ledande socialdemokrat i Gävle får en varning för missbruk av blåljus enligt Gefle Dagblad.

Gefle Dagblad avslöjar idag att en av Gävle tyngsta politiker föreslås erhålla en varning för att man använt en ambulans privat - och då kört med blåljus och sirener.

Jag är inte insatt mer i frågan än vad som står  i tidningen men det verkar ju inte rimligt att man använder ambulanser privat och kör med blåljus utan anledning. Det är viktigt att svenska folket har ett högt förtroende för våra samhällsskyddande funktioner och att man agerar på det sätt artikeln säger sig ha gjort kan skada förtroendet för våra myndigheter. När det gäller s-politikerns roll som just politiker så har väljarna möjlighet att utvärdera honom i valet. Då hoppas jag att utvärderingen handlar om hans roll som högsta ansvarig för skolan i Gävle - och där finns det all anledning att entliga honom från det ansvaret eftersom Gävle faller ut mycket dåligt i nationella jämförelser.1 kommentar:

Elin sa...

Det är bra att kolla fakta när det gäller gymnasieskolornas resultat. I senaste Kvalitetsredovisningen som jag gissar redovisats för fullmäktige där du sitter står: Den genomsnittliga betygsnivån har
under året stigit i de kommunala gymnasieskolorna i Gävle med två tiondelar
och ligger nu på 14,1. Detta är något över de genomsnitt som större städer och
samtliga kommuner redovisar.