Sidor

måndag 3 september 2012

Arbetsplatsbesök på Baringo idag tillsammans med Anton Abele

Idag besöker jag och Anton Abele, kollega i Riksdagen från Stockholm, företaget Baringo. Det som är intressant med Baringo är att man arbetar som egna företagare inom företaget och det är en modell som är intressant att ta del av. Hur fungerar det rent praktiskt och saknar man inte kollektivavtal när man arbetar i ett nätverk?

SVT Agenda hade ett inslag igår om jobben som de unga ratar och uppenbarligen finns det många olika svar på frågan om varför vi har så hög ungdomsarbetslöshet i Sverige.

Baringo skriver på sin hemsida;

Riksdagsledarmöterna Anton Abele (M) och Lars Beckman (M) kommer måndag den 3 september att besöka Baringo reklam & kommunikation i Gävle. Besöket är en del i Anton Abeles serie av resor genom Sverige på temat att skapa bättre förutsättningar för unga, både på arbetsmarknaden och utanför. Baringos koncept att arbeta har väckt hans intresse.

Niklas Persson, VD, uppskattar att politiker tar sig tid att göra nedslag i verkligheten. Tillsammans med fyra vänner startade han 2006 reklambyrån Baringo som är ett nätverksföretag, där alla som ingår är egna företagare.

- Vi bygger tillsammans ett starkt nätverk där vi hjälps åt att hitta nya uppdrag. Dessutom kompletterar vi varandra väl eftersom vi har olika utbildning, erfarenhet och spetskompetens. Vi tror på vårt koncept, det utvecklar människor i en riktning som gör att de blir starkare som individer, men ger även förutsättningar för samarbete. Baringo har växt fram till en plattform speciellt utformad för drivna egenföretagare som behöver kollegor och gemensamma arbetsmetoder för att kunna ta större uppdrag, säger Niklas.

Anton Abele säger att han verkligen ser fram emot besöket på Baringo.

- Jag brinner för att göra det lättare för unga att komma in på arbetsmarknaden. Moderaterna har redan åstadkommit mycket men jag har motionerat i Riksdagen om att vi bör göra ännu mer. Unga entreprenörer tillför vår arbetsmarknad nya och fräscha idéer, menar Anton Abele.
En stor utmaning för Baringo har varit att hitta rätt typ av egenföretagare. För att ingå i ett nätverk behövs liknande värderingar och synsätt.

- Sedan starten har åtta personer startat eget för att vara en del av Baringo. De flesta av dem är fortfarande kvar hos oss idag. Det krävs ett stort mått av mod och kunskap för att starta eget bolag. Den kombinationen tillsammans med att vi har liknande värderingar och mål gör att Baringo blir framgångsrikt. Vi hoppas att vårt sätt att arbeta kan ge inspiration till framtida politiska beslut, säger Niklas.
För mer information kontakta:
Niklas Persson, VD
073-534 06 97
niklas@baringo.se

Inga kommentarer: