Sidor

torsdag 1 juli 2010

Läsvärd ledare i Svenska Dagbladet idag om LO!

PJ Anders Linder skriver som vanligt en läsvärd ledare i Svenska Dagbladet idag om LO och Wanja Lundby Wedin. (klicka på rubriken).

Det är uppenbart att LO och facken har hamnat helt på kollisionskurs med sina medlemmar och ett problem för LO är att man så uppenbart ser sig som en del av det socialdemokratiska partiets kampanjorganistion och inte som en rörelse för sina medlemmars bästa. Det var en intressant insändare igår i HT på samma tema.

Ta exemplet med kollektivavtal för unga feriearbetare i Gävle kommun som kommunal inte vill hjälpa att få en avtalsenlig lön eller att LO har varit emot att deras medlemmar har fått cirka 1600 kronor per månad NETTO i jobbskatteavdrag. Såhär kan man räkna upp fråga efter fråga där LO och facken intar en position för att hjälpa ett parti istället för sina medlemmar och det är förmodligen grundanledningen till att medlemmarna flyr facket.

2 kommentarer:

hanna sa...

Du är verkligen ute och cyklar !

Lars Beckman sa...

Nej, jag tycker att det är viktigt att Facket i sommarland verkligen hjälper de unga som utnyttjas av de s-styrda kommunerna så att de får rimliga löner! Kommer Kommunal att hjälpa de unga eller låter man dem vara för att inte stöta sig med sina partivänner?