Sidor

lördag 26 juni 2010

Lagom till valet kommer socialdemokraterna att täppa till de värsta hålen i gatorna i Gävle rapporterar den statliga radion lojalt.

SR Gävleborg (klicka på rubriken) rapporterar att Gävle kommuns socialdemokrater lagom till valet ska täppa till de värsta hålen i gatorna. Helt okritiskt och utan någon som helst analys.

Det intressanta för mig som lyssnare vore att någon från Tekniska kontoret gav en samlad bedömning över hur eftersatt underhållet är i Gävle kommun på gatorna och även berättade om varför man inte klipper gräsmattorna inom hela kommunen.

Handlar det om 50 eller 100 miljoner för att få upp vägstandarden till en normal nivå? Det får vi inte veta av den statliga radion som lojalt läser högt ur Gävle kommuns informationsavdelnings pressmeddelande.

6 kommentarer:

PEJ sa...

ena dagen är SR skit och nästa dag guld värd... kan du inte bestämma dig, eller är det censur du vill införa ???

Anonym sa...

Att SR Gävleborg är röd som en övermogen tomat är ju inget nytt.

PEJ sa...

........ och att ALL annan media i Sverige till 95% är BLÅ... är ingen hemlighet heller !!

Lars Beckman sa...

PEJ. Nej, jag vill inte ha censur men en fri och oberoende statlig radio vore bra men framförallt redaktioner som faktiskt gör analyser till oss lyssnare. 5 miljoner i förhållande till vad? 50 miljoner i eftersatt underhåll eller 100 miljoner? Det är inte någon statshemlighet att vägunderhållet i Gävle är kraftigt eftersatt.

Jag håller med dig PEJ att redaktionen på statliga radion är vinklad åt ett politiskt håll men inte att redaktionerna i länet skulle vara blå. Jag tycker att de allra flesta redaktioner i länet gör ett mycket gott jobb i att förhålla sig neutral till problemformuleringar ur ett politiskt perspektiv.

Picus.V sa...

Men Lars...
Reden i oktober förra året kunde man i lokaltidningarna läsa om att Staketgatan, Fältskärsleden m.m. skulle få ny beläggning denna sommar.

Varför gnälla?
Är det inte bra att våra gator fixas? Och är det inte bra att lokala media informerar om detta?

Lars, gnäll inte på att lokaltidningarna, den lokala radion och TV:n informerar om saker när du samtidigt refererar till artiklar i t.ex. Företagsbladet där marknadsförare som Torbjörn Edlund med starka kopplingar till moderaterna och Svenskt Näringsliv
skriver kampanjmaterial under falsk flagg som journalistiska artiklar.

Det är inte seriöst Lars, inte seriöst alls...

Lars Beckman sa...

Det är inte någon hemlighet att gatunderhållet i Gävle är starkt eftersatt och att de tre styrande röda partierna har prioriterat annat. Åk till Valbo och titta på de oklippta gräsmattorna. Det är skamligt att man inte prioriterar snyggt och rent i Gävle.