Sidor

söndag 27 juni 2010

Kraftigt höjt bensin och dieselpris med de tre röda partierna - debattartikel av dem i AB idag.

De tre röda partierna har lyckats skriva ihop sig i en debattartikel i AB idag där man bekräftar att man avser att höja bensin och dieselpriset kraftigt om det skulle gå så olyckligt att man kommer till makten efter valet.

Dessutom vill man införa en kilometerskatt för den tunga trafiken vilket skulle påverka vårt län mycket negativt, både för oss som boende i länet som skulle få dyrare mat och produkter men även för näringslivet som skulle få svårare att sälja sina produkter på export, då dessa skulle bli väsentligt dyrare.

För någon som är född och uppvuxen i Nacka, där det finns gott om kollektivtrafik så förstår jag att man vill ha kraftigt höjda tranportkostnader och höjda drivmedelspriser, och för miljöpartister som bor på Söder i Stockholm kan det också vara logiskt, men att riksdagskandidater från vårt län står bakom det, är riktigt uselt. Vi är ett län där många människor varje dag måste utnyttja bilen till och från jobbet, eller för att åka och handla osv, och då är det inte realistiskt att höja priserna så kraftigt som de tre röda partierna vill göra.

Det finns en enkel lösning. Rösta på alliansen i årets val. Välkommen till Sveriges nya Arbetarparti Moderaterna.

1 kommentar:

Picus.V sa...

Oj, oj, oj.
Vilka var det som höjde drivmedelsskatterna senast?
Host, host...

Men den höjningen drabbade inte transportnäringen och länet förstås? Eller?...
Kilometerskatten då? Nej, Alliansen har "inte" haft den i åtanke,
Ha, ha :-))

Vad jag har hört så är den tänkt att vara lite "flexibel". Där det finns bra alternativ kan den bli dyrare men där de inte finns billigare. Ett snitt på 1:40/km.

Drivmedelspriser kan inte vara några större problem för transportsektorn. Hur nånga lastbilar står inte och går på tomgång timme, efter timme? Kan man inte stänga av fordonet
medan man tankar eller går in på macken och sätter sig och fikar så, håll käften...