Sidor

söndag 24 juni 2018

SD i Gävle har försökt att fälla alliansens budget - två gånger 2018 och 2017 . Vill du ha en moderatledd alliansregering så måste du alltså rösta på Moderaterna.

Jag tror att det är få utanför kretsen de som arbetar på Gärdet i Stockholm på SVT SR och UR samt LO borgen som anser att den här regeringen är värdig och har gjort sig förtjänt av att få väljarnas förtroende igen.

Om man ser på opinionsläget just nu så är det faktiskt oklart om s når över 20 procent i valet i september. Att regeringen har gett upp framgår på många olika sätt. Ett är det mest uppenbara - ledande s företrädare flyr regeringen och tar andra jobb. Inte mindre än 4 statssekreterare har lämnat regeringen på kort tid och även andra politiska tjänstemän har utsetts till höga statstjänstemän. Det är självklart ett problem i sig som sannolikt kommer att leda till personförändringar på viktiga samhällsfunktioner efter valet. Utnämningsmakten får inte missbrukas av en regering!

Ett parti som har gått bra i opinionen är SD.Inte för deras politik - för den känner de allra flesta inte till någonting om - och inte för deras riksdagsledamöter förträfflighet eller engagemang för Gävleborg. Hur många riksdagsledamöter har SD i Gävleborg och vad heter de? Kan du inte svara på den frågan så bör du överväga om du verkligen ska rösta på dem.

Nej, det handlar självklart om att det är många som protesterar mot den förda migrationspolitiken och då vill man lägga en röst på det parti som man uppfattar har protesterat högst. Nu handlar ju politik inte om att proteströsta utan om att som väljare sätta sig in i vad de olika partierna vill göra för att lösa ett samhällsproblem och med vem. Kan man få något inflytande helt enkelt? Vilken värdegrund tillhör det parti som man tänker rösta på? Moderaterna har idag samma strama migrationspolitik som vi har haft sedan andra världskriget så om den frågan är viktig för dig är det naturligt att rösta på Moderaterna. Som Moderat vet vi också hur viktigt det är ett med ett NATO medlemskap för att skapa trygghet för Sverige, och om hur vårt EU medlemskap skapar jobb och trygghet för oss som bor i Gävleborg är vår exportindustri är avgörande för jobben.

Det är fler än en som jag har mött som tror att SD i Gävleborg tillhör det borgerliga blocket men det stämmer faktiskt inte. Nu senast i budgetdebatten i Gävle kommun så försökte SD fälla det borgerliga styret genom att lägga ned sina röster. Man gjorde likadant sommaren 2017. SD tvekar alltså inte att släppa fram ett v mp s styre om man får möjlighet.

Samma risk tar en väljare självklart om man vill byta regering och röstar på SD i riksdagsvalet. Varför skulle inte s och sd kunna bilda regering? S har två ideer i svensk politik. Att ta makten och behålla den. S har gjort 180 graders svängar förut - utan att media har reagerat eller smutskastat dem. S och MP gjorde upp med sd och v när man tog fram en lagstiftning för att försvåra arbetskraftsinvandring till Sverige. Har du sett att Aftonbladet ledare har rasat mot det? Nej, självfallet inte för då var det de "goda" i svensk politik som gjorde upp.

Det fanns ett stort riksintresse från SVT och SR när alliansen tog över styret i Gävle efter det att v mp s valde att avgå. Då ville man veta hur Gävle skulle styras med det man påstod vara med stöd av sd. I samma takt som v mp s och sd har gjort uppgörelsen i nämnder och styrelser så har riksmedia tappat intresset för Gävle. Det i sig är faktiskt märkligt. Det relevanta vore ju att även riksmedia granskade hur SD och ffa v mp s har anpassat sig till varandra. I en nämnd valde till och med v mp och s att aktivt rösta på ett sd yrkande för att kunna vinna en votering.

Så vill du vara säker på att Sverige får en ny regeringen så är en röst på Moderaterna en garant för det. Är du nöjd med Stefan Löfven och Gustav Fridolin så spelar det ju mindre roll vad du röstar på men om du verkligen vill ha ett maktskifte i Sverige så kan du inte rösta på någonting annat än Moderaterna eller ett alliansparti för att garanteras att maktskifte. Svårare än så är det inte.


Inga kommentarer: