Sidor

tisdag 20 juni 2017

SD fällde alliansens budget i Gävle genom att aktivt lägga ned sina röster och istället släppa fram v mp och s budget.

För en borgerlig väljare i Gävle är det ett viktigt besked. Vill man ha ett m styre i Gävle tillsammans med alliansen så ska man självklart då rösta på M och alliansen. Röstar man på SD så får man V MP och S budget helt enkelt.

V i Gävle höll ett rasande inlägg mot SD igår på KF Gävle där man anklagade SD för både det ena och det andra men med tanke på att SD nu gav sitt stöd till att personer som har fått avslag på sin asylansökan ska få gå kvar i skolan i Gävle och bo kvar i kommunen så kan man ju konstatera att v mp s och sd har samma migrationspolitik på det området.

Jag tycker att det är helt fel. Har man fått avslag på sin asylansökan så ska man lämna Sverige och kommunen ska inte heller betala ut försörjningsstöd till den som har fått avslag. Här tycker vi dock olika sd v mp och s som har bestämt att Gävle kommun ska betala ersättning till den som har fått avslag på sin asylansökan. SD utesluter inte heller en skattehöjning med v mp och s vilket också blir en konsekvens av deras budget.

Det är djupt olyckligt att inte alliansens budget för 2018 gick igenom för vi är på rätt väg gällande företagsklimatet och därmed jobben men jag har full respekt för att sd valde att stödja v mp och s. Det kallas demokrati och nu är det väljarna i Gävle som får avgöra hur Gävle ska styras efter valet 2018. Vill man då ha ett tryggt och stabilt alliansstyre så röstar man på Moderaterna. Det är den bästa garanten för allianstyre, eller något av något av de andra allianspartierna.

Inga kommentarer: