Sidor

måndag 21 mars 2016

Elin Lundgren Raimo Pärssinen och SSU topp som hatar män... GD saknar inte uppslag till nyheter men är tyst. Knäpptyst.

Att inte berätta en nyhet är självklart att ta aktiv ställning på en redaktion. De senaste veckorna har några häpnadsväckande nyheter helt negligerats av våra lokala medier. Att de statliga SR och SVT skulle fånga upp en negativ nyhet om s är självklart otänkbart, och Arbetarbladet är lika självklart lojala med s. Återstår då Gefle Dagblad som historiskt - före det att de fick en fd P4 chef som ansvarig utgivare - har granskat s - i alla fall tidvis.

För några år sedan sa jag det självklara - att det är olämpligt att Sverige accepterar tiggare. Jag och Ulf Berg skrev en motion till Riksdagen om att man skulle utreda hur ett lokalt tiggeriförbud för kommuner skulle kunna tas fram. Alla socialister och kommunister i Gävle rasade, Arbetarbladet körde en stor nyhet på det, och argast av dem alla var socialdemokraten Elin Lundgren. För någon vecka sedan gick Göran Persson ut och talade om att man borde ha ett tiggeriförbud i Sverige, och socialistledaren Stefan Löfven höll med honom. Det naturliga för en redaktion som vill vara fri och opolitisk vore då självklart att fråga Elin Lundgren om hennes uppfattning idag. Anser hon att Stefan Löfven också har blivit rasist - eller har hon bytt uppfattning. GD tystnad är öronbedövande.

Raimo Pärssinen (S) fick i GD och AB rasa mot dåvarande arbetsmarknadsministern över att det var för få sammanträden i arbetsmarknadsutskottet. Nu visar en granskning i Aftonbladet att Raimo har ställt in fler sammanträden i det viktiga arbetsmarknadsutskottet än vad dåvarande alliansen gjorde. Då vore det självklart naturligt att GD ställer frågan till Raimo - har s/mp ingen politik för att minska arbetslösheten - och inga förslag - och hur kommer det sig att du ställer in fler sammanträden än vad alliansen gjorde? GD tystnad är öronbedövande.

I fredags publicerade Nyheter24 en artikel av en kvinnlig SSU topp från Gävleborg. Där skriver hon att hon hatar alla män. Det är en mycket märklig artikel som skulle förtjäna en redaktionell uppföljning om vad hon egentligen menar. GD tystnad är även här öronbedövande.

Att inte publicera en nyhet är också att ta ställning och vinkla på motsvarande sätt som när man publicerar en artikel som är vänstervinklad.

Det är självklart djupt olyckligt när våra lokala medier agerar på ett sådant sätt att man rasar i upplaga. Tyvärr rasar GD dubbelt så mycket som snittet i Sverige, och även här hade det varit intressant att läsa chefredaktörens förklaring till raset. GD har inte publicerat siffrorna för sina läsare - och även här är tystnaden från GD kompakt. Knäpptyst.


Inga kommentarer: