Sidor

tisdag 3 juni 2014

SR P4 Gävleborg har gjort ett nytt koncept för politikerutfrågningar..Mysteriet med Seppo Laine!

Igår var det Ulla Andersson (V) som frågades ut av P4 Gävleborg. Ett gulligt samtal fritt från kritiska frågor men det mest annorlunda var att SR släppte in Seppo Laine som publikfråga. Det vore väl inte så märkvärdigt om det inte vore för att Seppo är vänsterpartiets partiombudsman i länet, och ledamot av Gävle kommunfullmäktige för V.

Den frågan man ställer sig är varför P4 Gävleborg anser att dyr lyssnartid ska upptas med att partiombudsmän från V ställer frågor till Ulla Andersson? Borde inte Seppo ha andra kanaler för att kommunicera med sin riksdagsledamot eller ville P4 i det gulliga samtalet med Ulla ha rätt frågor?

I utfrågningen framförde också Ulla den smått sensationella uppgiften att hon tror att en arbetstidsförkortning skulle kosta 10-20 miljader per år. Det lät programledarna att passera utan några som helst motfrågor.

Redan påståendet från Andersson att löneväxling skulle kunna ske mot arbetstidsförkortning borde ha fått programledarna att fundera över innehållet i svaret. Det skulle alltså betyda att alla löner i Sverige skulle frysas på 2014 års nivå. Det skulle betyda att inga högre skatteintäkter skulle nå den offentliga sektorn de kommande åren. Det skulle i sin tur innebära en gigantisk nedskärning av resurser, eftersom övriga kostnader ökar i samhället. Om detta sa inte programledarna ett litet pip.. Nu kanske det ska vara ett gulligt samtal utan kritiska motfrågor, och det får vi se när utfrågningarna fortsätter, men att låta partiombudsmän ställa frågor (utan sakupplysning om att det är det) verkar vara ett rent ut sagt korkat upplägg.

Inga kommentarer: