Sidor

söndag 22 juni 2014

12 förlorade år med socialisterna Blank och Johansson!

Imorgon är det budgetdebatt i Gävle kommunfullmäktige och det är också Carina Blank (S) och Per Johansson (S) sista budgetdebatt. Det är då dags att summera de 12 som som socialdemokraterna har haft styret i Gävle under den ledningen. Det minsta man kan säga om tiden är att det är 12 förlorade år. Man kan också vända på frågan; Vad har Blank och Johansson (S) kostat Gävleborna? Då tänker jag inte bara på alla resor utomlands som Blank och Johansson har gjort. Vissa av resorna har till och med utretts av åklagare eftersom det var en misstänkt muta, när privata Furuviksparken betalade lyxresorna till USA. Jag tänker inte heller på de 6.5 miljoner som skänktes bort av Blank (S) och övriga socialister till Furuviksparken, eller det nu dagsaktuella fallet med 25 miljoner som Blank och Johansson vill kröna sin karriär med, genom att skänka bort det till ett elitserielag. Nej, jag tänker på det usla företagsklimatet och den skyhöga arbetslösheten i Gävle. Företag efter företag, och tyvärr även institutet för byggforskningen, har lämnat kommunen. Priset för det här betalar inte företagen. De väljer alltså att lämna Gävle eller att inte etablera sig här. Priset betalar inte de S politiker som fattar usla beslut. Eva Gillström (S) dåvarande kommunalråd drev igenom beslut som har kostat Gävleborna ca 1 miljard kronor i skattekronor. Själv valde Gillström (S) att flytta från Gävle, så hon drabbades inte. Priset betalar alla de som inte får jobb, eller de som bor i Gävle som har en för hög skattenivå. Det här kommer inte att förändras av att S nu ställer upp med nya personer efter det att Blank och Johansson har suttit sina 12 år, som ger full garantipension, enligt det gamla systemet.

Det som krävs är för att vända utvecklingen är en ny kommunal ledning. Redan i valet 2010 så var det fler som röstade på alliansen än på V och S. Gävleborna är alltså inte socialister. Däremot är det viktigt att de som överväger att rösta på ett missnöjesparti som många menar är rasister istället röstar på Nya Moderaterna och alliansen. Annars är det en röst på ett fortsatt vanstyre i Gävle. Detsamma gäller för riksdagsvalet. En röst på SD kan vara en röst på S och  Stefan Löfven. Alliansen kommer aldrig att föra den perfekta politiken på alla områden (vilket inte andra regeringar heller kan göra) men i alla mätbara tal så har vi idag ett betydligt bättre Sverige än vi hade 2006. Alla har fått det bättre.

Vi som älskar Gävle vill självklart att vi ska få en ännu bättre kommun att leva i, och genom att rösta på Nya Moderaterna i kommun landsting och riksdagen så kan vi få det.Gävle och Sverige förtjänar ett alliansstyre.

Inga kommentarer: